Чернівчан закликають сьогодні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні

Чернівчан закликають сьогодні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні

20.02.2015, 12:01

У День Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, о 12.00 чернівчан закликають хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих Героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Також 20 лютого о 12.00 год. відбудеться покладання квітів та вінків на могили Героїв Небесної Сотні Олександра Щербанюка та Василя Аксенина (Центральне кладовище, вул. Героїв Майдану, 159-А).

О 18.00 год. на Центральній площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченка пройде мітинг-реквієм.

О 19.00 в Літературному Целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться поетичний вечір за участю Любові Якимчук, Христі Венгринюк, Інги Кейван, Андрія Тужикова та Ірини Скрипник, який продовжиться переглядом фільму #ВАВИЛОН’13.

 Снайперськими групами іноземців, які розстрілювали Майдан, керував помічник Путіна, - Наливайченко

СБУ має докази причетності до злочинів на Євромайдані не тільки колишнього українського керівництва, а й російського. Серед таких чиновників – помічник Володимира Путіна Владислав Сурков. Про це вефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив голова СБУ Валентин Наливайченко. 

За даними СБУ, Сурков керував снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Ці снайпери стріляли як у мітингувальників, так і в співробітників МВС. 

Окрім того, три групи співробітників Федеральної служби безпеки Росії приїжджали до Києва в грудні 2013 - лютому 2014 року і здійснювали організацію та планування розгону активістів Євромайдану. 

"В рамках цього провадження (про розстріл активістів) у нас є посади, прізвища, копії паспортів, дати їх в'їзду і виїзду, яким зв'язком вони користувались, в яких приміщеннях знаходились, як радник президента Путіна Сурков ними керував, в яких датах, коли вони забігали до Януковича і так далі", - розповів Наливайченко. 

Глава СБУ сказав, що з російською стороною є повна протилежність співпраці у справі про розстріл людей на Євромайдані. Російські спецслужби намагаються приховати злочини колишньої влади та тих, хто з нею співпрацював. 

Валентин Наливайченко наполягає, що в Україні має постати трибунал — спеціальна судова палата, яка займалась би притягненням до відповідальності усіх, хто причетний до кривавих подій на Донбасі — чи то громадян України, чи громадян інших держав. За словами головного СБУшника країни, відповідний законопроект вже внесений у парламент.

1