Чернівчан приємно вразили доступність архієпископа з Ватикану, глави Римо-католицької церкви в Україні та лаконічність мера

Чернівчан приємно вразили доступність архієпископа з Ватикану, глави Римо-католицької церкви в Україні та лаконічність мера

19.07.2014, 19:59

200 років чернівецький римо-католицький костел Воздвиження Всечесного Хреста щойно зустрів вже у якості Малої Базиліки- третьої в Україні. Як зауважив на зустрічі із журналістами Чернівців Архиєпископ з Ватикану, Голова Папського Комітету з Міжнародних Євхаристійних Конгресів П’єро Маріні – це дуже висока духовна відзнака. В даному випадку – для всього нашого міста.

Велика радість римо-католиків міста сьогодні стала радістю багатьох чернівчан, які вщент заповнили храм! Серед них був і мер міста Олексій Каспрук. Було приємно відзначити, що у вітальному слові міський голова сказав два речення і не більше – як то має бути у храмі.

Але як на мене, найкраще емоції нинішньої урочистості можна передати словами одного священика, який колись сказав так: Я заходив у Чернівцях до православного храму і бачив там у центрі великий образ Воскресіння Христового – найбільшої радості світу, але відчував якийсь смуток всередині церкви. І я заходив до церкви католицької і бачив спереду велике зображення розіп’ятого на хресті Ісуса – найбільшої трагедії світу, але відчував велику радість в храмі.

… Церква є сучасною тоді, коли вона є зрозумілою людині у всьому! Думаю, що з найкращими емоціями після Служби залишилися всі чернівчани. Більше можу сказати від чернівецьких журналістів, які були просто вражені простотою гостя з Ватикану, а також глави Римо-католицької церкви в Україні Мечислава Мокшицького (у минулому – особистий секретар Блаженного Папи Івана Павла II та Папи Бенедикта XV), коли мали нагоду з ними спілкуватися. Тепер залишається лише через газету і телебачення передати ці емоції всім тим, хто не зміг потрапити на цю велику урочистість.

(На фото Степана Карачка: Нинішній візит до Чернівців Його Ексцеленції Архієпископа П’єро Маріні з Ватикану та глави Конференції Римсько-Католицьких єпископів України , архієпископа Мечислава Мокшицького, перед входом до костелу)

Наталя ФЕЩУК

1


КОМЕНТАРІ (3)

Навіть до візиту духівників приплели Каспрука. При чому, цілий абзац. І ще й так солодко-позитивно. Якщо Олексій Павлович приємно вражає вас із чисто корпоративних міркувань, то не говоріть, будь ласка, за всіх чернівчан. Тим більше, авторка цієї оди - не місцева.

avatar

чернівчанин

20 липня 2014 09:33

avatar

Nata Nataliya

20 липня 2014 13:07

Щось занадто багато попів! Шо занадто то не здраво!!!

avatar

Чернівчанин

20 липня 2014 17:23