Чернівчан перевірили на російських журналістів (+відео)

Чернівчан перевірили на російських журналістів (+відео)

27.11.2014, 22:29

СБУ заборонила в’їзд до України 83 російським журналістам.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

"За час агресії Росії проти України СБУ заборонила в’їзд до України 83 російським журналістам, котрі репрезентують такі російські ЗМІ, як "Звезда", ВДТРК, LifeNews і багато інших (10 примусово повернуто, 73 не допущено на нашу територію)", – написав він.

При цьому Лубківський підкреслив, що всі рішення про заборону в’їзду було прийнято на підставі наявності інформації про вчинення кожним конкретним представником російських мас-медіа відповідних діянь, які суперечили інтересам забезпечення національної безпеки України.

Водночас радник голови СБУ констатував, що поширеною є практика, коли російські журналісти чи журналісти інших країн, котрі працюють на російську пропаганду і стосовно котрих було прийнято рішення про заборону в’їзду, повертаються до України через підконтрольні бойовикам території.

З огляду на це Служба безпеки вважає за необхідне повернутися до процедури акредитації іноземних журналістів у Міністерстві закордонних справ України й у СБУ на період проведення АТО.

"Це дасть змогу й фіксувати наміри іноземців проводити діяльність на території України, і скасовувати акредитацію в разі вчинення протиправних і антиконституційних дій", – підкреслив Лубківський.

1