Чергові зустрічі народного депутата-«ударівця» Григорія Тіміша з мешканцями міста Чернівців,  Глибоччини та Новоселиччини

Чергові зустрічі народного депутата-«ударівця» Григорія Тіміша з мешканцями міста Чернівців, Глибоччини та Новоселиччини

02.06.2015, 02:16

 25 травня  по 2015 року народний депутат України Григорій Тіміш в черговий раз провів прийом громадян в смт Глибока в своїй громадській приймальні. Людей, які звернулись на цей раз більше цікавила ситуація з пенсійним забезпеченням, яке, на жаль, до кінця цього року не передбачає позитивних змін для пенсіонерів.

З осіб, які звернулись до депутата лише деякі залишили письмові звернення, в яких доручили Григорію Тімішу посприяти у вирішенні поставлених ними питань. Зокрема, спільне звернення 176 мешканців сіл Черепківці, Новий Вовчинець, Старий Вовчинець, Багринівка Глибоцького району Чернівецької області містить прохання посприяти в отриманні фінансування для капітального асфальтного покриття автомобільного моста через річку Сірет та ямкового ремонту дороги Т-26-22 Глибока-Черепківці-Старий Вовчинець-Біла Криниця та доріг сполученням Черепківці-Новий Вовчинець, Старий Вовчинець-Багринівка, Старий Вовчинець-Кам’янка.

Звернення ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС І-ої категорії, мешканця с. Черепківці Глибоцького району містить відомості про порушення його прав щодо нарахування і виплати йому належної пенсії такої категорії. Повідомляється про невиконання Пенсійним фондом України в Глибоцькому районі рішення суду про зобов’язання такого органу провести відповідне нарахування пенсії та її виплати, що суттєво порушує права громадянина на належну пенсію. Слід зазначити, що раніше, внаслідок депутатського реагування в інтересах людей, виконуючи доручення Міністерства внутрішніх справ України за депутатським зверненням народного депутата України Григорія Тіміша, правоохоронними органами області відкрито кримінальне провадження стосовно посадових осіб державного органу за невиконання рішення суду.

     В середу спільно з помічниками ознайомилися з роботою  Глибоцького райавтодору що ремонтує ділянку дорогі Глибока- Корчівці, Тарашани-Станівці, побували на ділянці дорогі  Карапчів – Купка, де проїзд скоро стане зовсім неможливим.  Депутат пообіцяв максимально втрутитися в процес ремонту доріг і буде вимагати додаткові кошти на згадані напрямки.

Тепло нардепа зустріли 29 травня в Купському навчально-виховному комплексі, де Григорій Іванович завітав на свято останнього дзвоника. В цьому закладі Григорій Іванович розпочав свою кар’єру педагога, він щиро привітав випускників, школярів і вчителів з святом, вручив комплект нової футбольної форми для шкільної команди.

26 травня Григорій Тіміш побував також у Новоселиці, де привітав випускницю гімназії Оксану Шевчук, яка єдина у Чернівецькій області отримала максимальну кількість балів на ЗНО з української мови та літератури. Народний депутат побажав випускниці успіхів у житті та під час навчання у ВУЗі і пообіцяв підтримку обдарованій випускниці.

 В цей же день провів виїзний прийом громадян у селах Тарасівці та Динівці Новоселицького району. Зустрічі проходили у сільських радах, тож Григорій Тіміш мав змогу поспілкуватися і з сільськими головами.

У селі Тарасівці люди зверталися із питаннями стосовно виділення землі, зокрема ініціативна група пайовиків, яка представляє інтереси більш як 1000 осіб, серед яких є і учасники АТО, не можуть отримати земельні ділянки для користування.

Чимало проблем є і у освітній галузі. З усього району освітяни звертаються з проханням допомогти із ремонтом покрівель, заміною вікон на енергозберігаючі. Виявляють бажання брати активну участь у реалізації транскордонних, енергозберігаючих проектів. Зважаючи на складну економічну ситуацію у країні, працівників освіти турбує питання надбавок та індексації заробітної плати.

Релігійні громади звернулись до Григорія Тіміша з проханням внести пропозиції до порядку нарахування субсидій, оскільки вони, як неприбуткові організації, позбавлені можливості отримати субсидію, а після підняття тарифів на газ, сплачувати їх самостійно вкрай важко. Громади також поділилися своїми ідеями та пропозиціями щодо реалізації у селах різних соціальних проектів.

У Динівцях найбільше хвилює людей те, що у зв’язку із медичною реформою минулої влади у лікарні закрили денний стаціонар і тепер хворі змушені їхати аж у районний центр, хоча раніше тут лікувалися люди з декількох навколишніх сіл. У селі, також, існує гостра потреба у відкритті дитячого садка. Населений пункт досить великий, дітей багато, а дошкільного закладу немає.

Болючою для населення залишається проблема високих тарифів на газ та електроенергію, оформлення й отримання субсидій. Стурбовані жителі сіл питанням підрахунку і оплати за спожитий газ, оскільки контролери фіксують показники з 10 по 15 числа місяця, а люди сплачують 25 і тому виникає заборгованість і перерахунок у бік збільшення оплати.

Проблеми у жителів Динівців із землею, яка знаходяться поза межами населеного пункту, бо люди, які почали будувати будинки ще у 2009 році, тепер не можуть підвести комунікації і здати їх в експлуатацію, бо для цього потрібно звертатися до районної адміністрації.

28 травня в четвер взяв участь в роботі сесїї Новоселицької  районної ради (https://www.youtube.com/watch?v=rAPjDeygoLk).

У всіх селах люди активно обговорюють питання об’єднання громад. Вказують на те, що єдиного уніфікованого підходу по всій країні, до такого важливого питання не може бути, бо у Чернівецькій області є свої історичні та етнічні особливості. Спільною для всіх є стурбованість війною на Сході, громадяни хочуть миру та спокою.

Чернівецькі позичальники комерційних банків через громадську організацію «Справедливо» подякували нардепу за підтримку голосуванням в першому і другому читанні, попросили і надалі  підтримати законопроект 1558-1 щодо реструктуризації валютних кредитів в іноземній валюті.

На своїх зустрічах Григорій Тіміш багато розповідав про  пріоритети розвитку в транскордонному напрямку, а також про останні важливі закони, які були прийняті Верховною Радою, про існуючі напрацювання і яку користь вони принесуть суспільству.

«Зустрічі пройшли у робочій, щирій  атмосфері, дуже радує те, що люди не стоять осторонь проблем, не покладаються цілком на державу, а пропонують свої шляхи їх вирішення. Моє завдання як народного депутата, щоб ці пропозиції знайшли своє відображення у вдосконаленні законодавства, що полегшить і покращить життя людей» - зауважив Григорій Тіміш

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка"

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Алексей Михайлович

02 червня 2015 13:13