'Чергова сесія Чернівецької обласної ради має бути особливо значущою', - В.Маніліч

"Чергова сесія Чернівецької обласної ради має бути особливо значущою", - В.Маніліч

20.12.2011, 18:46

– Валентине Михайловичу, 24 грудня відбудеться 8-а сесія Чернівецької обласної ради шостого скликання. Чому сесію крайового парламенту вирішено провести саме цього дня? Які питання розглядатимуть депутати у сесійній залі?

– Чергова сесія Чернівецької обласної ради має бути особливо значущою, оскільки на розгляд депутатів пропонуватиметься низка надзвичайно важливих документів. Серед них - звіт голови обласної державної адміністрації щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету області і здійснення делегованих радою повноважень у 2011 році: проект Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2012 рік: проект Комплексної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури до 2015 року: проект Комплексної програми енергоефективності, енергозбереження та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів Чернівецької області на 2011-2015 роки. Депутати планують заслухати інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2011, внесуть необхідні зміни до обласного бюджету на 2011 рік, розглянуть майже 50 інших важливих питань порядку денного. Найвагомішим з-поміж них має бути проект бюджету Чернівецької області на прийдешній 2012 рік.

– Вважаєте, що Закон про Державний Бюджет України до 24 грудня буде прийнято?

– У мене немає сумнівів, що в новий 2012 рік ми увійдемо із затвердженим головним фінансовим документом. Для прикладу, цьогорічний бюджет області ми затвердили одними з перших в Україні й нині успішно виконуємо його. Саме завдяки цьому вдалося втілити в життя чимало важливих для мешканців області проектів та програм, покращити низку показників соціально-економічного розвитку нашого краю. Завдяки доброзичливій увазі з боку керівництва держави та уряду України, послідовній позиції керівництва крайової виконавчої влади нам вперше вдалося отримати та знайти належне застосування для більш ніж 300 мільйонів гривень додаткових асигнувань з державного бюджету України. Переконаний, що і наступного року владі та громаді Буковинського краю вдасться зберегти та прискорити набуті темпи економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку. Для цього, думаю, наразі наявні усі необхідні передумови.

– Валентине Михайловичу, як Ви оцінюєте роботу депутатських фракцій, постійних комісій, виконавчого апарату обласної ради за рік, що минув від 2-ї сесії крайового парламенту?

– Зазвичай найкращими експертами якості роботи депутатів є виборці. Тож у ці передноворічні дні депутатські фракції разом з усіма підбивають підсумки року, що минає, готуються до публічних звітів перед буковинцями про свою діяльність. Більшості моїх колег не доводиться червоніти через бездіяльність або недбале ставлення до виконання депутатських повноважень. Це саме можу сказати і про виконавчий апарат обласної ради, яким керую згідно з повноваженнями. У світлі масштабних завдань та перетворень, які відбуваються в державі та суспільстві, звісно ж, зазнає відповідних змін рівень вимог та критеріїв щодо праці посадових осіб місцевого самоврядування. Тож вбачаю успіх незворотного процесу оптимізації бюрократичного апарату в забезпеченні високих кваліфікаційно-фахових характеристик та морально-психологічних якостей кожного працівника, незалежно від займаних посад, рангів і колишніх заслуг. Тільки так, на мою думку, можна досягти реальних успіхів на тернистій дорозі боротьби з корупцією, формалізмом, байдужістю та недбальством. Приємно, що абсолютна більшість моїх колег та підлеглих усвідомлюють це і сповідують відповідні життєві цінності та особисті чесноти.

Джерело: oblrada.cv.ua

Під останнім, 59-м номером проекту порядку денного цієї сесії, значиться пункт "Про обрання голови Чернівецької обласної ради". Вирішенню цього питання депутати плануюють приділити аж 100 хвилин!