“Або тролейбуси, або дороги”: через відмову депутатів залучати кредитне фінансування, чернівчан ставлять перед вибором

“Або тролейбуси, або дороги”: через відмову депутатів залучати кредитне фінансування, чернівчан ставлять перед вибором

06.02.2018, 15:36
Якщо ремонтувати вулиці, на закупівлю транспорту коштів не залишиться

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук прокоментував заяву свого заступника Володимира Середюка про закупівлю для міста 50 тролейбусів.

– Нам потрібна велика кількість коштів на ремонт доріг. Крім того, потрібно фінансувати освіту, медицину, культуру, спорт, благоустрій та багато іншого. На це грошей немає,  – зазначив міський голова.

За його словами, інші міста із задоволенням залучають кредитне фінансування для того, щоб мати можливість ремонтувати дороги.

Під час брифінгу Чернівецький міський голова розповів, що за останні два роки тролейбусний парк Чернівців оновився на 40 тролейбусів.

- У 2016 році ми купили 12 “вживаних” тролейбусів, в 2017 році — 6 “вживаних” тролейбусів, у цьому році вже поставлено три “вживаних”, ще на шість “вживаних” оголошено тендер і 4 нових. Враховуючи, що є великі тролейбуси (спарені), які фактично один за два йдуть, то виходить, що близько 40 тролейбусів ми купили», – зазначив Олексій Каспрук.

– Ми вклали в тролейбуси достатньо великі суми. Плануємо і далі оновлювати рухомий склад. Що стосується 50 тролейбусів, є дві проблеми. Перша – взагалі знайти ці вживані тролейбуси в гарному стані в Європі. Друга проблема – знайти 50 мільйонів. Тобто депутати мають чітко прийняти рішення: беремо 50 тролейбусів – не робимо вулицю Гагаріна. Або робимо вулиці, тоді не маємо грошей на тролейбуси, – сказав Олексій Каспрук.

За його словами, на сьогодні місто має близько 200 мільйонів залишків коштів до розподілу. В тому числі, це суми, які зекономили на опаленні, та кошти, які надійшли до бюджету в листопаді-грудні і не розподілялися.  

Джерело: https://pogliad.ua/ і http://times.cv.ua/

 
 
1


КОМЕНТАРІ (1)

Першочергові напрямки це дороги, транспорт, освіта, медицина. Решта зачекає. Культура...спорт... яка Культура?! Який Спорт?! Знову витрачати кошти на якусь успішну панянку "село і люди" чи на флешмоби марафони?!. З нашою медичною реформою краще хоч щось витратити на медичну галузь. І з освітою біда, бо все з батьків деруть.

avatar

06 лютого 2018 15:54