Через скасовані вистави театр зазнав збитків на три мільйони гривень

Через скасовані вистави театр зазнав збитків на три мільйони гривень

19.07.2020, 19:35

Актори Чернівецького музично-драматичного театру повернулися на сцену. Тут вже відбуваються репетиції, йдеться у публікації "МБ".

Репетиції відбуваються вже на сцені. Карантину дотримуються, тому повертаються у форму невеликими групами.

"Готуємося до нового театрального сезону, який мав би стартувати 5-6 вересня. Плануємо відкрити його прем’єрою комедії. Хочемо створити легку виставу, дивлячись яку глядачі відпочивали б і заряджалися позитивними емоціями, адже нам усім довелося пережити серйозне потрясіння. Уже відтепер шкодуємо про те, що зал заповнити не зможемо, тому аншлагів театру очікувати не доведеться. Мусимо дотримуватися санітарних норм", – каже головна режисерка театру Людмила Скрипка.

Пані Людмила розповідає, що, на щастя, ніхто з працівників театру на коронавірус не перехворів, за час карантину також ніхто не звільнився, а ось через скасовані вистави театр зазнав збитків на три мільйони гривень.

"Складно за таких умов культурі працювати. Онлайн – це добре, але не в нашій галузі. Актори мусять мати візуальний контакт з аудиторією. Але треба пристосовуватися до реалій, тому читки матеріалу ми, звісно, проводили дистанційно. Припинила роботу на час карантину і дитяча театральна студія. Сподіваємося, що з вересня вона також запрацює. Будемо працювати з дітьми у малих групах", – каже Людмила Скрипка.

Головна режисерка також розповіла, що, крім прем’єри, у театрі працюють над концертом до 115-ої річниці будівлі театру.

"Із цієї нагоди 3 жовтня плануємо провести концерт просто неба на Театральній площі. Сподіваємося, що новий формат не залишить байдужою чернівецьку публіку", - зазначила Людмила Скрипка.

Джерело: https://molbuk.ua/

1