Через позицію деяких членів виконкому бардак у громадському транспорті Чернівців триватиме

Через позицію деяких членів виконкому бардак у громадському транспорті Чернівців триватиме

27.02.2018, 20:09

Окремі перевізники, як дурили чернівчан, так і будуть дурити, городяни як чекали маршрутку 40 хвилин, так і чекатимуть, - джерело 

Радник Чернівецького міського голови Ірина Карімова оприлюднила результати голосування членів виконавчого комітету з питання визначення комунального підприємства «Муніципальний інфоцентр» адміністратором системи моніторингу громадського транспорту.

Не голосували члени виконкому Антоніна Бабюк, Ярослав Шешур та Наталія Фрунзе. Водночас Василь Продан і Сергій Босовик утримались.

Бардак у громадському транспорті у Чернівцях триватиме. Сьогодні вдруге на виконкомі намагалися комунальне підприємство «Муніципальний інфоцентр» визначити адміністратором системи моніторингу громадського транспорту. Тобто дозволити йому за допомогою аналізу даних gps-трекерів перевізників контролювати, скільки автобусів і тролейбусів на маршрутах, скільки вони виконали рейсів, як дотримуються графіків, надати ці дані чернівчанам у відкритому доступі тощо.

- Дані цього аналізу мали використовуватися і при виплаті компенсації перевізникам за перевезення пільговиків, для застосування штрафних санкцій, якщо перевізник скорочує кількість машин на маршруті, порушує графіки руху.

І цього тепер не буде. Бо одні окремі члени виконкому проти. Кажуть, не розуміють взагалі для чого це, чому це має робити комунальне підприємство, а не якийсь приватник і взагалі хай це якийсь чиновник робить, мабуть, безкоштовно, у вільний від роботи час. Тому питання членам виконкому треба ще якось другий місяць довивчити.

- А в цей час окремі перевізники, як дурили чернівчан, так і будуть дурити, чернівчани як чекали маршрутку 40 хвилин, так і чекатимуть. І ніхто перевізникам нічого без даних gps-трекерів не доведе. А до електронного квитка, який вже працює в інших містах, де місяцями не довивчають проект рішення, який апріорі усім зрозумілий, при таких розкладах нам як до тунелю Ілона Маска.

1