Через популізм регіоналів у 2010 - 2013 роках  Новодністровськ не може розпочати опалювальний сезон в бюджетних установах

Через популізм регіоналів у 2010 - 2013 роках Новодністровськ не може розпочати опалювальний сезон в бюджетних установах

18.10.2016, 19:34
У Новодністровську канікули у школах перенесли, оскільки опалювальний сезон ще не розпочався

Опалювальний сезон в новодністровських бюджетних установах не розпочався. Хоча міська влада вжила фактично усі необхідні дії для того, щоб у навчальних та лікувальному закладі було тепло, йдеться у повідомленні на сайті міськради Новодністровська.

Як зазначається, 13 жовтня було видано розпорядження про початок опалювального сезону, а підприємство, яке надає ці послуги, провело відповідну підготовку мереж та обладнання. В усіх приміщеннях бюджетних установ встановлено так звані бойпаси, що забезпечують можливість регулювати подачу теплоносія, здійснено випробування системи та наповнено її водою.

Єдиною і наразі нездоланною перепоною до початку опалювального сезону стали борги ДКП Управління «Тепловодоканал» за спожитий у 2010 - 2013 роках газ. Державна політика того часу вимагала від органів місцевого самоврядування утримуватись від перегляду комунальних тарифів, обіцяючи компенсувати різницю між фактичними витратами на виробництво послуг та встановленою їх собівартістю. Тепловодоканал мав втрати, в основному, через невідповідність у тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення, які іноді покривав за рахунок статті «теплопостачання». Обіцянка відшкодувати збитки державою не була виконана. До того ж, в результаті позитивних рішень судів за позовами Нафтогазу, до заборгованої суми добавилося ще майже 500 тисяч гривень штрафних санкцій. Таким чином на даний час за «Тепловодоканалом» числиться борг в сумі 1 мільйон 800 тисяч гривень.

В попередні роки газопостачальники були менш принциповими і навіть при наявній заборгованості подавали голубе паливо виробникам тепла. Тепер ситуація інакша. Договори на постачання газу НАК «Нафтогаз України» підписує в першу чергу тим підприємствам, які не мають боргів та надають послуги з теплопостачання населенню, релігійним організаціям і установам, що фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів. Інші, в тому числі ДКП Управління «Тепловодоканал», змушені чекати окремого розпорядження Кабміну.

Щоб пришвидшити процес, ведеться відповідна робота. В НАК Нафтогаз України надіслано запит стосовно укладання договору на постачання газу з визначенням необхідних на сезон лімітів, розробляється графік реструктуризації заборгованості.

Тим часом, щоб убезпечити дітей від простудних захворювань, на оперативній нараді при міському голові було вирішено осінні канікули в школах перенести з кінця місяця на поточний тиждень (18 – 21 жовтня). Протягом цього часу проводити загальноміські шкільні олімпіади. Дитячі садочки продовжують працювати, там обігрів приміщень здійснюється за допомогою електроприладів, хоча електромережі в ДНЗ (особливо в «Ромашці») не розраховані на велику кількість обігрівачів, тож групи об’єднуються.

Адміністрація міської ради та відділ гуманітарної політики просить всіх із розумінням віднестися до ситуації, що склалась, та батьків, якщо мають таку можливість, залишати дітей вдома або забирати їх із садочків якомога раніше.

1


КОМЕНТАРІ (1)

а де села хотят приеднати.  Одной школи ради не можуть дати. Популисты сорани говорить легче чем робити  А райони все везде тепло

avatar

Село

19 жовтня 2016 00:07