Через неефективні управлінські рішення Буковина торік могла втратити понад 182 млн грн

Через неефективні управлінські рішення Буковина торік могла втратити понад 182 млн грн

12.01.2021, 15:29

Аудитори Буковини забезпечили протягом січня-грудня 2020 року відшкодування втрат на суму 10,9 млн грн та отримання економічного ефекту на суму 19,0 млн. грн. 

Про це BukNews повідомили в Управлінні Західного  офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області. 

За результатами проведених впродовж січня-грудня 2020 року фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області заходів державного фінансового контролю виявлено порушень, що призвели до втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 32,4 млн грн. та втрати, виявлені внаслідок неефективних управлінських рішень на суму 182,4 млн гривень.

Завдяки проведеній аудиторами роботі забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, із врахуванням порушень, виявлених в попередніх звітних роках на суму понад 10,9 млн грн. 

За результатами проведених 4 державних фінансових аудитів надано 31 пропозицію щодо підвищення ефективності використання фінансових ресурсів та майна, від впровадження 19 з яких досягнуто додаткового результату та відшкодовано втрат на суму 19,0 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 15 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких, із врахуванням раніше переданих, розпочато 13 досудових розслідувань та вручено 2 повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Перед органом  прокуратури ініційовано пред’явлення 6 цивільних позовів щодо усунення виявлених порушень. 

 

1