Через інтриги депутата від 'Рідного міста' Бешлея у Чернівцях  відтерміновано пільговий проїзд для всіх категорій пільговиків

Через інтриги депутата від "Рідного міста" Бешлея у Чернівцях відтерміновано пільговий проїзд для всіх категорій пільговиків

29.08.2016, 20:09

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради визначив перелік 17-ти маршрутів, за якими у місті будуть здійснювати пільгові перевезення без обмежень для всіх категорій пільговиків. 

Про це на своєму щотижневому брифінгу 29 серпня повідомив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК

За словами мера, до цього переліку внесли певні зміни, додали маршрути Садгірського напрямку, щоб охопити більшу частину Садгори пільговими перевезеннями. Тож за допомогою цих маршрутів з будь-якої точки міста можна добратися в іншу точку. Можливо, іноді з пересадками, наприклад, з маршрутки на тролейбус. Зате це буде безкоштовно

- Виконком зробив те, що мав зробити ще на минулому засіданні, - зауважив О. Каспрук. - Ми визначили перелік 17-ти маршрутів, на яких ми пропонуємо здійснювати пільгові перевезення без обмежень всіх категорій пільговиків. Затвердили відповідний перелік категорій, порядок компенсації. Тож тепер м’яч на боці депутатського корпусу. Нам треба ухвалити зміни до бюджету і виділити на це три з половиною мільйони гривень. Я планував, що це буде зроблено в серпні і з першого вересня ми могли би вже забезпечити роботу цих 17 маршрутів в режимі пільгового перевезення всіх пільговиків. Але з ініціативи депутата від "Рідного міста"Володимира Бешлея була оголошена перерва в сесійному засіданні до другого вересня. 

На думку О. Каспрука, декому з депутатів вигідна така невизначеність. 

- Бачу, що деякі депутати, громадські активісти намагаються затягнути прийняття цього рішення, - зазначає мер. - Я сьогодні на виконкомі поставив запитання: скажіть, є 40 із гаком маршрутів. Кого вони зараз безкоштовно возять? Нікого. Я кажу, що ми знайшли механізми, пропонуємо возити людей безкоштовно на 17-ти маршрутах. Чому нам не дають цього зробити? Відповіді немає. Тому, щойно сесія приймає рішення про виділення фінансування, ми за декілька днів будемо готові організувати пільгові перевезення. Я звертаюся до депутатів. Я розумію, що тема дуже вдячна для політичних спекуляцій, підбурення людей і таке інше. Ми знайшли механізм. Виділіть кошти, щоби люди могли безкоштовно поїхати. Починається сезон збору урожаю на дачах. Пора справді вже задуматися про простих людей, а не про те, як блокувати роботу міської ради.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Сезон збору урожаю на дачах уже минає, пане Каспрук, тому-то саме ТЕПЕР Ви й заговорили про пільгові перевезення

avatar

Дачник

29 серпня 2016 17:24

А що, пільгові перевезення тільки дачникам потрібні?

avatar

Кирило-дачнику

29 серпня 2016 20:11

    Каспрук так заврался, что дальше некуда!!!                        (Для большей ясности обращайтесь по адресу  http://buk-life.blogspot.com/)

"Я сьогодні на виконкомі поставив запитання:  скажіть, є 40 із гаком маршрутів. Кого вони зараз безкоштовно возять? Нікого. Я кажу, що ми знайшли механізми, пропонуємо возити людей безкоштовно на 17-ти маршрутах. Чому нам не дають цього зробити? Відповіді немає."

     01.08.16 состоялся суд, на котором я был адвокатом, по бесплатному льготному проезду в автобусах, на котором суд принял решение о незаконности ограничения прав льготников и обязал городскую власть и перевозчиков перевозить всех льготников на всех маршрутах (их 44!) без исключения!!!

     Так вот, за этот месяц уже почти все водители маршруток начали возить льготников бесплатно!!! Те водители, которые отказывались бесплатно везти льготников, были привлечены к ответственности полицией в виде штрафа 170 грн (ст.133-1 КУпАП и ст. 60 ЗУ "Про автомобильный транспорт").

      Именно по этой причине у Каспрука возник большущий страх, что Геков окончательно разрушит его коррупционные планы по откатам компенсации из местного бюджета в сумме 3,5 млн. грн.

      А ведь я действительно, -

1. Подам в суд на отмену незаконно принятого сегодня решения исполкома (НЕЗАКОННОЕ ОГРАНИЧЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА ЛЬГОТНЫХ МАРШРУТОВ!!!). И, конечно же, опять выиграю!

2. Затем добьюсь через прокуратуру открытия целого ряда уголовных производств в отношении Каспрука и его ближайшего окружения чиновников (Середюк, Каримова, Шиба, Гаевская, Погоренный, Кожуленко, Мартынюк и др.)!

-  Именно по указанной выше причине, Каспрук от страха любыми способами не даёт ГЕКОВУ возможности выступать на сессиях и исполкоме. И, именно, по этой причине вводит в оману (НАГЛО ЛЖЁТ!!!) ОБЩЕСТВЕННОСТЬ!!!

-   Именно, поэтому Каспрук от страха сегодня на исполкоме вынужден был увеличить количество льготных маршрутов от 10-ти до 17-ти!!! И при этом, Середюк вынужден был признать, что для почти вдвое  большего числа маршрутов (17) понадобится лишь на 0.2 больше денег, чем на 10 (3,3 млн. грн) - то есть, 3,5 млн. грн, а не как он утверждал ранее - 5,1 млн. грн!!!

-   Хотя, на самом деле, СУММА КОМПЕНСАЦИИ АБСОЛЮТНО НЕ ЗАВИСИТ ОТ КОЛИЧЕСТВА ЛЬГОТНЫХ МАРШРУТОВ!!! И это сегодня на исполкоме признал, опять же таки, СЕРЕДЮК!

     И все эти вынужденные признания, и вынужденные внесения изменений в два сегодняшних решения (41. и 42.) произошли после моих двух выступлений! И поддержал меня в этом мой знакомый юрист - представитель омбудсмена Лутковской в парламенте по Правам и Свободам Л. Илюк. Он специально для этого пришёл сегодня на заседание исполкома. И поэтому Каспруку пришлось предоставить Гекову слово. Кроме того, на этом настоял и В. Боднарюк, адвокатом которого я являюсь.

                ТАК ЧТО ВСЁ ЕЩЁ ВПЕРЕДИ!

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Геков

29 серпня 2016 22:36

А гэков таки хворенький,  переплюнув навіть Вєню.

avatar

!!!

30 серпня 2016 08:05

Але цього разу Геков правий!

avatar

Хома

30 серпня 2016 09:20