Черепківці можуть приєднатись до Глибоки, а Гвіздівці до Сокирян

Черепківці можуть приєднатись до Глибоки, а Гвіздівці до Сокирян

10.02.2017, 19:47

У четвер, 9 лютого, Верховна Рада України прийняла низку законопроектів з питань децентралізації влади та розвитку органів місцевого самоврядування. Про можливості, які дадуть ці зміни для об’єднаних територіальних громад, розповідає експерт з правових питань Офісу реформ у Чернівецькому відділенні Асоціації міст України («Пульс») Ольга Чепель.

 Ольга Чепель: 9 лютого 2017 року наші законодавці прийняли довгоочікувані законодавчі акти в сфері децентралізації. Найбільш важливими з них можна назвати законопроект №4772 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)», який стосується права громад приєднуватися до вже існуючих обєднаних  громад.

У разі прийняття сільською, селищною радою рішення про приєднання до об`єднаної територіальної громади голова сільської, селищної об`єднаної територіальної громади звертається обласної державної адміністрації з пропозицією звернутися до ЦВК для прийняття нею рішення про призначення додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад від територіальної громади, що приєдналася, в установленому законом порядку. Тобто комплектується рада з новим складом, куди дообираються за мажоритарною системою лише депутати сільських, селищних рад, які приєднуються. При  цьому голова об’єднаної громади залишається незмінним і продовжує здійснювати свої повноваження, поки не закінчиться його термін перебування на посаді або не буде достроково припинено його повноважень.

 Довідково: минулого року Черепківська сільська рада Глибоцького району прийняла рішення про приєднання до Глибоцької селищної територіальної громади. Також на  зборах в с.Гвіздівці влітку минулого року  мешканці проголосували за приєднання до Сокирянської міської громади. Обговорення питання доєднання до існуючих шістнадцятьох обєднаних громад проходять і в інших населених панктах області.  Прийняття даного законопроекту відкриває шлях цим громадам до укрупнення.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Це ця хабарниця буде розказувати хто куди пиииєднується????

avatar

універ

10 лютого 2017 22:21