Чекати не можна ремонтувати: віцемер Чернівців та ексрадниця ексмера розійшлися в оцінці стану ділянки вулиці Кафедральної, яку планують відремонтувати за 6 млн грн

Чекати не можна ремонтувати: віцемер Чернівців та ексрадниця ексмера розійшлися в оцінці стану ділянки вулиці Кафедральної, яку планують відремонтувати за 6 млн грн

10.08.2023, 16:05
Про ремонт Кафедральної, від Соборної площі до Головної, який стартує вже незабаром, - повідомив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк.
 
- Водії знають кожну яму на цій ділянці. Постараємося закрити це питання надовго, тому що важлива транспортна розв’язка у центрі має бути ідеальною або дуже схожою на ідеальну, - прокоментував мотиви мерії Зазуляк. А також додав, що "Кафедральна – не остання вулиця в центрі, ремонт якої розпочнеться цьогоріч".
 
На думку ексрадниці ексмера Чернівців Ірини Карімової, "ця невеличка ділянка вулиці Кафедральної від вул. Головної до вул.Героїв Майдану, на ремонт якої вже до 1 жовтня збираються витратити 6,3 мільйона гривень, не в найгіршому стані, тротуари на ній вже відремонтовані з обох боків, бордюри залишилися старі з натурального каменю.
 
- За ці кошти мають намір облаштувати дорожнє корито, основу та переукласти 1264 кв. м бруківки дороги та 290 метрів бордюрів. Про заміну мереж взагалі не йдеться, хоча планують підняти та замінити 7 інженерних люків,чотири з яких чавунні, а три - легкі для телефонного зв’язку. Пройшлася цією ділянкою, 7 люків не нарахувала, можливо вони добре приховані. Ще переукладуть 239 кв. м тротуару,в тому числі 29 кв. м. тактильною плиткою, мабуть у тих місцях, де пошкодили під час ремонту скверу, - припустила ексрадниця ексмера Чернівців
 
Торік на ремонт тротуарів на вул. Кафедральній вже витратили майже 4,5 мільйона гривень. Тоді облаштували 2128 кв. м тротуарів, замінили 108 м. бордюрів та 11 люків.
 
Дороги ремонтувати у Чернівцях – це свята справа, ніхто не сумнівається у необхідності виконання таких робіт. Але ті, хто обирає, яку саме дорогу чи тротуар ремонтувати у Чернівцях під час війни, дуже далекі від реалій. Бо ця ділянка дороги, хоч і не в ідеальному стані, але ще могла б почекати.
 
Посилання на тендер :https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-07-24-000213-a
 
До речі , стан прилоткової на фото - це минулий тиждень, тобто до дощів, яскраво свідчить про якість прибирання.
 
Наступні три фото І.Карімової. 
 
На зображенні може бути: 4 людини та вулиця
Немає опису світлини.
На зображенні може бути: 2 людини, дорога, ріка Тибр та вулиця
1