Чечетов наклав на себе руки, вистрибнувши з 17-го поверху

Чечетов наклав на себе руки, вистрибнувши з 17-го поверху

28.02.2015, 12:56

Колишній регіонал перебував під домашнім арештом. У передсмертній записці повідомив, що "немає моральних сил більше терпіти".

Колишній перший заступник голови фракції "Партії регіонів" Михайло Чечетов покінчив життя самогубством, вистрибнувши з вікна своєї квартири в Києві по вул. Мишуги.

"О 2:00 дружина виявила світло в кабінеті квартири і записку на столі. Він стрибнув з 17-го поверху своєї квартири", - повідомили в прес-службі київської міліції агентству "Інтерфакс-Україна".

У міліції розповіли, що дружина Чечетова знайшла записку з приблизно таким змістом: "Немає моральних сил більше терпіти. Прошу зрозуміти і пробачити".

У розпорядженні кореспондента ТСН Ольги Василевської опинилося фото цієї записки. Там, зокрема, написано: "Я ухожу. Думаю, так будет лучше для всех. Огромное спасибо всем за поддержку. Простите и поймите меня правильно. М. Чечетов"

За фактом події столична міліція відкрила кримінальне провадження за ч1 ст115 (умисне вбивство) КК. При цьому в міліції пояснили, що це стандартна процедура, а в даному випадку мова йде саме про самогубство.

21 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Чечетова і призначив заставу в 5 млн грн. 23 лютого  застава за арештованого була внесена.  

20 лютого Генеральна прокуратура повідомила Чечетову про підозрі у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. Він підозрюється в тому, що, як член лічильної комісії, підписав протокол про голосування з недостовірними даними.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Фото: Василь Артюшенко, ZN.UA

1