Cергій Власенко: В останні дні до виборів проти «Батьківщини» запустили хвилю дезінформації

Cергій Власенко: В останні дні до виборів проти «Батьківщини» запустили хвилю дезінформації

23.10.2015, 00:35
Робота української правоохоронної системи не є нормальною. На цьому наголосив народний депутат України Сергій Власенко сьогодні під час прес-конференції у Чернівцях.

«Залишки партії регіонів мають нести відповідальність перед законом за свою попередню діяльність. Ця відповідальність не має жодного стосунку до утисків опозиції, про що намагаються заявити деякі політики», - сказав Власенко.

Проте, на його думку, процеси притягнення до відповідальності представників партії регіонів відбуваються «недостатньо жваво».

«Коли нам розповідають, що впродовж двох років не можуть зібрати доказів проти, приміром, екс-міністра юстиції Лавриновича, то я це розумію, або дали грошей, або людям, які ведуть цю справу, не місце в правоохоронних органах», - підкреслив Власенко.
 
Фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді не залишає коаліцію з однієї причини. Це причина – війна на сході України.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Чернівцях заявив народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Власенко, передає кореспондент БукІнфо.

«Ми не поділяємо соціальну політику, яку провадить Уряд, не задоволені темпами реформ в Україні. Проте залишаючись у коаліції, ми примушуємо Блок Петра Порошенка й Народний фронт дотримуватися коаліційної угоди та регламенту Верховної Ради», - сказав Власенко.

Окремої критики Власенко піддав позиції Уряду щодо неможливості перегляду тарифів, зокрема на газ. Нардеп повідомив, що фахівці «Батьківщини» вивчили структуру тарифу на газ, який сплачує населення. У цьому тарифі закладена корупційна складова.

За словами Власенка, ця складова – рента на видобуток газу, яку, фактично, сплачує не видобувна кампанія, а весь фінансовий тягар закладений у тарифі для споживачів. Із ренти, яка надходить до бюджету, нараховується субсидії. Під час руху від споживача до енергопостачальника, згодом – до бюджету і знову до споживача у вигляді субсидії, гроші осідають у чиїхось кишенях.

«Якщо Уряд погодиться прийняти нашу пропозицію і знизити ренту з 70 до 29 відсотків, це дозволить знизити вартість газу для населення з 7200 грн за 1 тисячу кубічних метрів до близько 4000 грн», - повідомив Власенко.
 
ВО «Батьківщина» вважає, шо переговори, які ведуться у мінському форматі, з боку України мають відбуватися з позиції сили. До переговорного процесу слід також підключити США, а також Польщу і країни Балтії, як особливо зацікавлених у деескалації конфлікту в Україні та зменшенні інтервентних амбіцій Росії.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Чернівцях повідомив народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Власенко, передає кореспондент БукІнфо.

«Наша політична сила проти переговорів з колабораціоністами та терористами. Ми негативно ставимося й до особливого статусу окремих територій Донецької та Луганської областей, хай як би цей статус не намагалися назвати, не сприймаємо амністії тих, хто вбивав наших солдатів», - наголосив Власенко.

Він ознайомив журналістів із баченням ВО «Батьківщина» розв’язання конфлікту на сході країни. По-перше, необхідно відвести усе важке озброєння та домогтися виведення іноземних військ. По-друге, роззброїти усі незаконні збройні формування та встановити контроль над кордоном з Росією. І, зрештою, забезпечити умови для повернення до своїх домівок вимушених переселенців.

Крім того, Власенко наголосив, що українська влада не повинна забувати і про повернення Криму. На його думку, протягом останнього часу про цю проблему почали забувати.
 
 
Проти ВО «Батьківщина» та кандидатів у депутати від цієї політичної сили напередодні виборів запущено потужну дезінформаційну кампанію з метою їх очорнення.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат України Сергій Власенко, передає кореспондент БукІнфо.

За його словами, новий закон про вибори є недосконалим й цим користуються певні сили.

«В останні дні перед виборами з’являється маса дезінформації про нашу політсилу. Ми шукаємо центри, звідки розповсюджується така інформація, але ще їх не встановили», - розповів Власенко.

Народний депутат, відповідаючи на питання кореспондента БукІнфо, повідомив, що нещодавно розповсюджена окремими буковинськими ЗМІ інформація від одного з нардепів щодо конфлікту між головою Чернівецької облорганізації ВО «Батьківщина» Іваном Мунтяном та літнім мешканцем села Опришени є прикладом такої дезінформації.

«Це не перша і, на жаль, не остання технологія, яка використовується під час цих виборів», - відповів Власенко.

Він закликав буковинців довіряти інформації, яка отримана виключно з перевірених джерел.

БукІнфо (с)
1


КОМЕНТАРІ (1)

А как же заказная статья Зарайского от Мунтяна на Гекова?! Тоже дезинформация?! 

Заява обласної організації ВО "Батьківщина": Свобода слова має бути недоторканна!

http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=65286

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.  

 

 095-474-37-54                 ge[email protected]  

23.10.2015     17:00

avatar

Геннадий Геков

23 жовтня 2015 17:00