Бюджет чернівецької частини фестивалю Meridian Czernowitz – 80 тисяч євро

Бюджет чернівецької частини фестивалю Meridian Czernowitz – 80 тисяч євро

08.09.2015, 02:00

Міська рада виділила на його проведення 158 тисяч гривень

Минулими вихідними у Чернівцях провели поетичний фестиваль «Meridian Czernowitz». Для участі в ньому приїхали учасники з Швейцарії, Німеччини, Австрії, Польщі, Ізраїлю, Росії. Долучилися до нього і чимало українських авторів. Протягом чотирьох днів фестивалю поети у Чернівцях читали вірші, перекладали, дисктували,  влаштовували концерти і презентації, роздавали автографи і знайомилися.

Провести фестиваль такого рівня на голому ентузіазмі неможливо. Потрібні значні кошти і Президенту фестивалю «Meridian Czernowitz» Святославу Померанцеву вдається їх зібрати незважаючи на складні часи. Втім, під час офіційного відкриття фесту звучали тези про те, що влада не допомагає розвивати фестиваль. Ми поцікавилися, так це чи ні.

- Міська рада допомогла нам, виділила кошти – 158 тисяч гривень, - розповідає С. Померанцев. – Виділили в останній момент, але краще виділити запізно, але виділити, аніж не виділити зовсім. Адже нас теж кредитують. Але справа у тому, що бюджет нашого проекту літературного турне «Харків – Чернівці – Львів – Мец – Париж – Брюссель – Люксембург – Штанс – Ленцбург – Цюрих – Франкфурт-на-Майні» близько 130 тисяч євро. З яких близько 80 тисяч євро припадає на чернівецьку частину. Це не важко підрахувати, бо я давно казав, що кожен гість, умовно кажучи, «коштує» 1000 євро. Це дорога, гонорар, проживання, переклад віршів. А у нас цьогоріч близько 60 гостей. А ще вартість оренди залів, рекламна компанія, організаційні витрати і життя команди. У нашій команді постійно працює 10 людей, а під час фестивалю це команда з 50 людей.

- Ми щасливі, що міськрада надала 158 тисяч гривень. Це суттєва допомога. Але якщо подивитися у відсотках – то це 7-8% від усього бюджету чотириденного фестивалю у Чернівцях, – підрахував Святослав Померанцев.

Джерело: vidido.ua

1