Бурбак зустрівся з головами об’єднаних територіальних громад Чернівецької області і навіть встиг виконати їх доручення (додано два відео)

Бурбак зустрівся з головами об’єднаних територіальних громад Чернівецької області і навіть встиг виконати їх доручення (додано два відео)

27.01.2017, 18:40

Сьогодні відбулася зустріч лідера парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак  з головами об’єднаних територіальних громад Чернівецької області.

З’їхалися практично всі керівники ОТГ. Згідно з інформацією BukNews у зустрічі взяли участь представники усіх 16 об'єднаних громад Буковини. 

У зустрічі також взяв участь народний депутат України Микола Федорук - голова   підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

- Це не перша наша зустріч, але вперше зустрівся з новообраними (в грудні минулого року) головами громад, - розповів Максим Бурбак. -  Обговорили впровадження реформи децентралізації влади, розпочатої ще урядом Яценюка. Поговорили про проблеми з якими стикаються громади в процесі становлення, поділилися успіхами.

Почув про повну беззаперечну підтримку децентралізації від людей, які фактично були першопрохідцями реформи. Вони першими прийняли доволі складне, ризиковане рішення, об’єдналися і держава їх підтримала, виділивши кошти на інфраструктурні проекти. Бюджетна децентралізація продовжується, і це дозволило отримати додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Голови громад були обурені лицемірством, дволикою поведінкою представників партій «Батьківщина» та «Самопоміч», які розказуючи про підтримку децентралізації, не спромоглися дати жодного голосу в парламенті за вкрай важливі, очікувані людьми законопроекти по дооб’єднанню громад, що нарешті б дало можливість ЦВК оголосити вибори в громадах. Вкотре переконався в правильності шляху по децентралізації влади. Цей процес вже не спинити. Нікому !!!

Враженнями від спілкування з представниками громад Максим Бурбак поділився з журналістами.  Зокрема, народний депутат України здивований, що комісію Чернівецької обласної ради з проблем децентралізації очолив колишній регіонал Михайло Гайничеру.

- Для мене показовим виявився той факт, про який мені стало відомо нещодавно. Комісію Чернівецької обласної ради по напрацюванню змін до перспективного плану створення і розвитку об'єднаних територіальних громад очолив колишній регіонал Михайло Гайничеру. Реформу по децентралізації, яку розпочали після Революціїї  Гідності, від обласної ради, яку очолює представник "Батьківщини" Іван Мунтян, в області  очолив колишній регіонал, - сказав Максим Бурбак.  

- Доручення отримане сьогодні під час зустрічі з головами об'єднаних територіальних громад виконане. Виносимо обговорення нагальних питань децентралізації влади на загальнодержавний рівень. І про обіцянки-цяцянки від Батьківщини не забув.

1


КОМЕНТАРІ (2)

да вони впроваджують бо ви імпо...!!!!!!1

avatar

льоня

27 січня 2017 18:01

боже спаси и сохрани от таких дебилов. До чего мы дожили хто нами руководит ? Люди очнитесь вас имеиют

avatar

Ян

27 січня 2017 20:56