Бурбак застеріг чернівецьких чиновників від знищенням культурної спадщини на догоду депутатам-забудовникам з-під крила Фірташа-Борисова

Бурбак застеріг чернівецьких чиновників від знищенням культурної спадщини на догоду депутатам-забудовникам з-під крила Фірташа-Борисова

10.10.2016, 15:46

Про це лідер парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак написав у коментарі до листа-роз'яснення, який він отримав  на свій запит щодо будівельної активності деяких забудовників у старій частині міста. А також мовчання з цього приводу деяких місцевих чиновників.

- Останнім часом до мене надходить багато звернень стосовно законності наданих Мінкультом України дозволів на проведення будівельних робіт в історичному центрі наших Чернівців. На моє звернення до Міністерства культури отримав обгрунтовану та вичерпну відповідь. Раджу місцевим чиновникам та активним депутатам-забудовникам з-під крила Фірташа-Борисова її уважно перечитати та взяти на озброєння.

Написав Максим Бурбак на своїй сторінці у ФБ. 

Особливо тезу про те, що історико-містобудівне обгрунтування Мінкултьту є лише науковою концепцією МОЖЛИВОСТІ містобудівнидозволу для проведення будівельних робіт в історичному центрі Чернівцівх перетворень, яка повинна бути обов"язково врахована при подальшому розробленні проектної документації і НЕ Є ПІДСТАВОЮ для безпосереднього проведення робіт.

А тепер по простому. Жодного пояснення від місцевих чиновників щодо надання дозволів на проведення будівельних робіт в історичному центрі на підставі "всесильного рішення Києва" не прийматиму і вважатиму знищенням культурної спадщини, яку треба лише зберігати. Це ж туристична принадливість нашого міста !!!

Додатково буде перевірено кожен факт вже наданих так-званих "дозволів з столиці". Мене в цьому запевнив мій колега Міністр культури Євгеній Нищук. В його щирості я переконаний.  

1