Бурбак засудив 'призначення політичного шабашу' 'Самопоміччю' в річницю трагедії Майдану

Бурбак засудив "призначення політичного шабашу" "Самопоміччю" в річницю трагедії Майдану

18.02.2016, 17:04

"Сьогодні ми бачимо порожній зал, але все ж законопроекти голосуються", - заявив Бурбак

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак засудив "призначення політичного шабашу" "Самопомичю" в річницю трагедії Майдану. Про це він повідомив у коментарі журналістам у кулуарах Ради.

"Сьогодні, 18 лютого, в річницю таких трагічних подій, коли ми зараз повинні приймати закони щодо лібералізації безвізового режиму, які вони нібито підтримують, - це повна безвідповідальність, призначати будь-які політичні шабаші і не бути на своїй роботі. Вони завжди закликають працювати в парламенті, працювати над новою якістю парламентаризму. Сьогодні ми бачимо порожній зал, але все ж законопроекти голосуються", - заявив Бурбак.

 16 лютого Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру чинному уряду, яке очолює Арсеній Яценюк. За постанову № 4080 проголосували 194 народних депутата, однак роботу уряду в 2015 р. визнали незадовільною.

"Батьківщина" голосувала за відставку Кабміну, а після того, як Кабмін у відставку був відправлений, заявила про відкликання свого єдиного міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Пізніше "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції.

 Після чого стало відомо, що "Самопоміч" збирає керівництво партії на сьогодні, на 12 годин.

 Фракція звернулася з проханням перенести "безвізові законопроекти" на другу половину дня і обіцяла прийти.

 "Батьківщина" сьогодні покинула зал Ради і обіцяла повернутися до 16:00.

 Зазначимо, коаліція "Європейська Україна" спочатку включала 5 фракцій і мала конституційну більшість. Таким чином, зараз коаліція включає БПП, "Народний фронт" і "Самопоміч". Відзначимо, раніше сьогодні про вихід з коаліції заявили нардепи Каплін та Сугоняко. З урахуванням цього в коаліції залишається 241 депутат при виході "Самопомочи" залишиться 215.

 Таким чином, якщо не вступлять в коаліцію "Воля народу" або "Відродження" чи не повернеться Олег Ляшко і Радикальна партія, коаліція розпадеться, що означає дострокові вибори у ВР.

 Ляшко підтвердив готовність брати участь у створенні нової коаліції і перезагнружать уряд. Після полудня очікується рішення "Самопомочи" про те, чи вийде політсила із коаліція.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ваша фантастична ненажерливість і боязнь бути усуненими від спецкорита зовсім лишила вас розуму. Ви втратили відчуття реальності і заради наживи готові терпіти прокльони абсолютної бідьшості обібраного вами населення держави. Ваші відгодовані пики крути від того що самопоміч, батьківщина і багато інших колег по парламенту відвернулись від вас і не бажають мати з вами злодюгами діло? Треба було працювати, а не грабувати народ

avatar

Статистичний електорат

18 лютого 2016 23:11

Який цей дурбак чмо, аж гидко...

avatar

Юрій

19 лютого 2016 10:32