Бурбак захистив інтереси власників яблучних садів і земельних паїв на своєму виборчому окрузі

Бурбак захистив інтереси власників яблучних садів і земельних паїв на своєму виборчому окрузі

04.06.2019, 13:39

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект про сількогосподарську кооперацію.

Про те, що нашому селу, для того, щоб воно розвивалося, потрібний розвиток кооперації, я говорив давно, - прокоментував результати голосування народний депутат України Максим Бурбак. - Ще в 2010 році, коли я був головою Комісії з питань розвитку АПК Чернівецької облради, ми зустрічалися з фермерами і говорили, що треба створювати обслуговуючі кооперативи.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на яблука, які скуповують для переробки, безпідставно знизились у 10 разів, – нардеп

- На моєму 204 виборчому окрузі основне це вирощування яблук. Так от в 2017 році ціна на яблука для переробки становила 7 грн за кг, а в 2018 році вже 70 коп. Масові збитки для селян. Я відразу звернувся до Антимонопольного комітету перевірити факти можливої картельної змови переробників. Однак, якщо б фермери були об’єднані в кооперативи, певно такого б не сталося. Тоді б великі аграрні переробники не змогли диктувати свої ціни.

- Інша проблема - це сплата за паї. Переконаний, ціну оренди за пай треба обов'язково піднімати. Щоб вона була справедливою. Верховна Рада повинна всіляко підтримувати сільського виробника. Ну і про реформу з децентралізації влади не забув, - сказав Максим Бурбак. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

ну повний дебіл що ти верзеш? Ти з виробниками і людьми говорив? Іди вже з богом а де краще в. Окиряни   Ти ж  Юр у не встиг закрити вона тебе Чекає

avatar

Ну

04 червня 2019 14:22