Бурбак вимагає від прокуратури об'єктивного розслідування справи закупівлі автобусів у Хотинському районі

Бурбак вимагає від прокуратури об'єктивного розслідування справи закупівлі автобусів у Хотинському районі

18.03.2018, 12:22

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував повідомлення ЗМІ про про тиск правоохоронців на голову ОТГ в Рукшині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не для того я мерзнув на сході, щоб об мене витирали ноги»: на Буковині голова ОТГ заявив про тиск правоохоронців

- Останнім часом в Чернівецьких ЗМІ жваво обговорюється питання закупівлі автобусів у Хотинському районі та подання Кельменецької місцевої прокуратури Чернівецької області позовної заяви до суду щодо незаконності їх закупівлі. Я не хочу обговорювати процедуру закупівлі цих автобусів по програмі співфінансування, де держава дає 70% вартості, а громада вкладає свої 30%. Я не хочу обговорювати питання невідповідності автобусів визначенню "шкільний автобус", адже це питання багаторічної дискусії під назвою: "Що краще: б/у європейський автобус чи новий вітчизняний аналог?"

- Я звертаюсь до органів прокуратури з вимогою об'єктивного розгляду справ. Основною метою процедури співфінансування закупівель будь-чого є відповідальність та контроль з боку громади. Так підіть на збори у селі, опитайте мешканців громади чи потрібні їм автобуси, чи підходять ці автобуси для перевезення їх дітей до школи. Я знаю, що в Рукшині підтримують рішення ради ОТГ стосовно закупівлі автобусів по процедурі співфінансування. В центрі села стоїть велика ошатна школа, в якій навчають дітей на високому рівні, працюють гуртки, які перемагають на численних конкурсах (на власні очі переконувався не раз). Зі створенням ОТГ задачею голови Олега Горбатюка було забезпечити можливість всім дітям здобути якісну сучасну освіту. І він це робить. І за це йому низький уклін. Але на додаток від прокуратури заява в суд !!! Я переконаний в суді будуть надані всі докази правомірності дій комісії, голови Олега Горбатюка, будуть опитані мешканці громади в якості свідків і суд винесе законне рішення. Але головне, громада Рукшина бачить позитивні зрушення після створення ОТГ та обрання Олега Горбатюка своїм головою. Це і є найкращою оцінкою його дій. І за це я буду його всіляко підтримувати !!! Ми проводимо децентралізацію влади, шукаємо особистості і надаємо підтримку тим, які в цей непростий час не бояться відповідальності і готові рішуче відстоювати правомірність своїх дій !!!

- І наостанок. Раджу органам прокуратури дати собі відповідь на одне питання - які зміни відбулися в сфері освіти Хотинського району за останні три роки? Зробити порівняльний аналіз діяльності управління освіти до обрання Хотинської райради та її керівництва в 2015 році і після. Переконаний, результат змусить вас задуматися та зробити НАРЕШТІ висновки відповідно до чинного законодавства!!! Це додасть вам об'єктивності у досудовому розслідуванні багатьох справ, які чомусь припадають пилом.

- P.S. Мало не забув. Може прокуратура нагадає, що там по спрямуванні до суду цілої низки гучних справ. А саме, нецільове використання бюджетних коштів при будівництві Новодністровської ГАЕС (понад 200 млн грн), невиплачена заборгованість по зарплатам працівникам "Арго" у Хотині (понад 6 млн грн), розкрадання коштів при закупівлі обладнання Чернівецького перинатального центру (з 2013 року лежить в коробках та вже перетворилось на металобрухт, а це понад 23 млн грн), розкрадання при реконструкції вул. Богдана Хмельницького м. Чернівці (почали в 2012 році і переробляли декілька разів після зміни "недоразумєнія" в Ратуші). Вважайте це моїм депутатським зверненням до Чернівецької обласної прокуратури. Про надання обгрунтованих відповідей я обов'язково поінформую громадськість, - заявив Максим Бурбак. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бурбаку  нашкодив  Р.S.   Почав  нести  на  інших,  а  тому  "вигоянули  і  його  вуха"   з  оборутками  купівлі  автобусів.

avatar

Йося

18 березня 2018 16:30

Бурбак тіпа показує що своїх нє бросаєт. Скільки цей бідолага потім буде йому відробляти за цю псевдодопомогу ? Та й Бурбаку лажово по іміджу, він особисто вручав Горбатюку грамоту Верховної Ради. Скованные одной цепью ....

avatar

Бутусов

19 березня 2018 11:31