Бурбак вимагає, щоб органи місцевого самоврядування звітували перед громадою про кожну зароблену і витрачену копійку

Бурбак вимагає, щоб органи місцевого самоврядування звітували перед громадою про кожну зароблену і витрачену копійку

22.03.2017, 16:51

Народні депутати України від "Народного Фронту" розробили законопроект по контролю за використанням коштів в громадах.

Про це повідомив голова парламентської фракції Максим Бурбак. 

- Існують підтвердження, що в численних випадках корупція разом з повноваженнями та фінансуванням перейшла на місцевий рівень. Так, реформа по децентралізації влади і добровільному об'єднанню територіальних громад успішна і повинна продовжуватись. Це підтверджують місцеві громади. Але разом з повноваженнями і фінансами ми передали на місця і відповідальність за їх використання. Депутати нашої фракції розробили законопроект по контролю за використанням коштів в громадах. Ми пропонуємо його винести на розгляд сесійного залу. Тому що органи місцевого самоврядування повинні звітувати перед своєю громадою про кожну зароблену і витрачену копійку, а не кивати на столицю. Це не лише повинно показати чесність місцевих керівників, а й їхнє вміння керувати громадою, заробляти гроші для громади і витрачати їх з розумом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція у бюджетній сфері з центру перемістилася на місця: депутатів і громади людям слід жорстко контролювати, - думка

 

Фракція "Народний фронт" наголошує на актуальності прийняття законопроекту №2297-а про публічний контроль.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

За його словами, місцеві громади в рамках реформи децентралізації отримали низку повноважень і збільшення надходжень до місцевих бюджетів, державних дотацій, які потребують контролю і звіту.

"Є тривожні сигнали, що корупція разом з грошима, які ми передали на місця, перенеслася на місцевий рівень. Дуже багато підрядів і капітальних видатків, вже приймаються рішення щодо їх використання місцевими громадами", - підкреслив народний депутат.

"Зараз треба зосередити увагу на перевірці таких даних. Тому що деякі дороги, які робились минулого року за державні кошти на місцях, вже зійшли разом зі снігом", - наголосив Бурбак.

Він зазначив, що виявляти факти корупції мають новостворені антикорупційні органи, однак керівникам місцевих громад треба пам'ятати і про відповідальність за прийняті рішення.

"Разом з децентралізацією влади і передачею коштів на місця ми передавали ще й відповідальність на місця. Органам самоврядування треба усвідомити, що вони теж відповідають, і не кивати на Київ", - резюмував Максим Бурбак. 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Нехай Бурбак прозвітує перед громадою як він вкрав землю під Добробутом і дорогу, як він вкрав Гравітон, як він вирубує і вивозить на Румунію карпатські ліси, як він кришує контрабанду на кордоні Чернівецької області, як веде свій бізнес з окупантами в Криму...)))

От про що треба писати, шановний Юрій Чоренй!

avatar

Людмила Дудченко

22 березня 2017 15:33

Бурбак - чмо...

avatar

Юрій

22 березня 2017 15:53

А ще хай пояснить про бурбаківський бізнес в Криму в теперішній час, правєднік ти наш

avatar

А ще....

22 березня 2017 22:16

ти дебіл розкажи чому госпітальних округ у Хотині?? Бо разом з кравецькою є плани роздеребенити гроші виділені на округ бо з Козаком або Ілашем не получеться.  То де собака зарита

avatar

Хотин

22 березня 2017 23:23