Бурбак відкидає можливість створення коаліції з представниками «Опозиційного блоку»

Бурбак відкидає можливість створення коаліції з представниками «Опозиційного блоку»

11.04.2016, 00:55

Лідер парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак відкидає можливість створення коаліції з представниками «Опозиційного блоку». Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода

«Ми відкриті до всіх демократичних фракцій – «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка і«Самопоміч». Але жодних коаліцій з «Опозиційним блоком» чи депутатами, які були скомпрометовані, які голосували за закони 16 січня», – сказав він. 

Сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради. І у "Блоці Порошенка",  і в "Народному фронті" вже заявили, що 12 квітня депутати можуть затвердити новий склад Кабміну. 

Наприкінці березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

У лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції. 

ДОВІДКОВО:

"Опозиційний блок" вважає, що після відставки прем’єра мають бути оголошені дострокові парламентські вибори.

Про це йдеться у заяві "Опоблоку".

"Опозиційний блок" вимагає розпуску парламенту. Тільки перевибори дадуть шанс створити уряд професіоналів, який виведе Україну з кризи… Потрібна повне перезавантаження", - вважають представники фракції.

На їх думку, "відставка прем'єра - це визнання провалу всієї коаліції п'яти фракцій". "Спроба зліпити з осколків старої коаліції нову, як це зараз планує влада, позбавлена сенсу", – йдеться в заяві.

Водночас політсила ще не визначилася щодо голосування за відставку Яценюка.  

"Це буде рішення фракції, яке ми озвучимо у вівторок. Фракція буде розглядати свою позицію і щодо голосування за відставку і непідтримку нового уряду у вівторок на засіданні фракції", – сказав депутат з "Опоблоку" Юрій Павленко в коментарі Радіо Свобода

Водночас Президент України Петро Порошенко заявив, що не допустить конфронтації ані з Верховною Радою, ані з Кабінетом міністрів.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я шаную і поважаю український парламент. Я, напевно, перший Президент, який категорично не хоче і не допустить входження у конфронтацію ані з парламентом, ані з урядом. Хочу абсолютно чітко заявити: іншого парламенту у мене для вас немає і наступний парламент кращий не буде", - зазначив Порошенко. 

Він наголосив, що наразі треба забезпечити, аби парламент виконав ті завдання і зобов’язання, які взяв на себе при підписанні коаліційної угоди.

"Завершити реформу по децентралізації, забезпечити реальні кроки по дорожньому будівництву, обсяги по інвестиціях, і наші міжнародні партнери також нам дуже допоможуть", - підкреслив глава держави.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Як можна, п.бурбак, заперечувати те, що є реальністю. Однак ви цього не бачите, бо або сліпий, або не з повна розуму.

avatar

Дьордій

11 квітня 2016 09:53