Бурбак: Сьогодні було зроблено перший крок у розв'язанні політичної кризи, проте 'Народний фронт'  не буде створювати коаліцію з тими, хто себе дискредитував

Бурбак: Сьогодні було зроблено перший крок у розв'язанні політичної кризи, проте "Народний фронт" не буде створювати коаліцію з тими, хто себе дискредитував

24.03.2016, 22:01

Він зазначив, що "Народний фронт" протягом останнього року стабільно працював у коаліції

На сьогоднішній зустрічі фракцій колишньої парламентської коаліції було зроблено перший крок у розв'язанні політичної кризи. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив лідер фракції "Народний фронт" у Верховній Раді України Максим Бурбак.

 "Сьогодні було зроблено перший крок у вирішенні штучно створеної кризи. Хотів би нагадати, що фракція "Народний фронт" останній рік стабільно працювала в коаліції "Європейська Україна", ми підтримували своїм голосуванням спільно розроблені рішення як уряду, прем'єр-міністра, так і президента", - сказав Бурбак.

 Нагадаємо, фракція "Блок Петра Порошенка" (БПП) висунула спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, мотивуючи це тим, що він фахівець із децентралізації. У свою чергу "Народний фронт" заявив, що розгляне пропозицію на засіданні фракції у понеділок.

 Водночас лідер Радикальної партії Олег Ляшко передав спікеру документ про відкликання підписів усіх депутатів його фракції під коаліційною угодою. Таким чином, підписів під коаліційною угодою тепер менше ніж 226.

 Ляшко також заявив про те, що БПП і "Народний фронт" мають намір створювати коаліцію на двох, включаючи позафракційних депутатів.

 Фракції "Самопоміч" та "Батьківщина" про участь у коаліції та підтримку кандидатів у прем'єри не говорять, поки не буде виконано їхні умови. Лідер фракції РПЛ Олег Ляшко та його політсила в коаліційній угоді вимагають записати: відмову від особливого статусу Донбасу, заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення, відмову від підвищення пенсійного віку.Вимоги "Батьківщини": негайне ухвалення рішення про заборону продажу земель сільгосппризначення і пряма бюджетна та податкова підтримка аграрного сектору; розрив корупційного зв'язку між олігархами і урядом, створення коаліції і голосування за прем'єр-міністра; індексація на рівень інфляції заробітних плат і пенсій, зняття будь-яких податків на пенсії; пряма підтримка малого і середнього бізнесу.

 Президент України Петро Порошенко заявляв, що політичну кризу має бути врегульовано 29 березня.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А на  вигляд то цей кент - тупуватий.

avatar

Юрій

25 березня 2016 09:41

ви хоч би непоказували цей сором!!!!))))

avatar

да

25 березня 2016 13:15