Бурбак розповів, як можна добудувати міжнародні пункти пропуску в Чернівецькій області

Бурбак розповів, як можна добудувати міжнародні пункти пропуску в Чернівецькій області

30.08.2017, 10:12

Народний депутат України Максим Бурбак під час спілкування із журналістами розповів про можливі варіанти розв’язання проблеми добудови міжнародні пункти пропуску в Чернівецькій області, які пропонує «Народний фронт».

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

- Питання по міжнародних пунктах пропуску. Це болюче питання для нашої області, - розповів Максим Бурбак. -  Мені дуже прикро, що свого часу не було підтримано мою ініціативу, яку я пропонував ще на посаді міністра інфраструктури. Нагадаю, йшлося про підпорядкування всіх пунктів пропуску на сухопутній ділянці кордонів міністерству інфраструктури України. Для цього вже навіть створили державне підприємство, зареєстрували відповідний проект постанови. Проте ця пропозиція не була прийнята. Залізничні, морські, авіаційні зараз перебувають на балансі міністерства інфраструктури України. Саме це міністерство забезпечує  умови для прикордонників і фіскальної служби там працювати.  І тільки так звані дорожні пункти пропуску досі залишаються на балансі ДФС. Водночас очевидно, що Державна фіскальна служба не може сама займатися будівництвом, адже це не будівельна організація. Прикро, що нам три роки розповідали і щороку звітували про те, як нові міжнародні пункти пропуску  будуть збудовані, проте в результаті цього не сталося. Українська сторона не прозвітувала про використання першого траншу коштів ЄС, виділених на будівництво цих пунктів пропуску, через що наші європейські партнери зупинили подальше фінансування цих робіт. Впевнений, що ситуацію необхідно докорінним чином змінювати. Парламентська  фракція «Народного фронту» наполягатиме виділити з держбюджету наступного року. Тоді роботи з облаштування пунктів пропуску завершать за рахунок державного фінансування. Або можливий  інший варіант. Митний експеримент передбачає фінансування робіт з ремонту автошляхів за кошти митниці.  Депутати проголосували, щоб 10 відсотків коштів понадпланових надходжень, отриманих митниками, можуть бути спрямовані на розбудову інфраструктури митних переходів. Гроші є! Необхідно завершити нашу співпрацю із західними партнерами, прозвітувати про витрачені кошти. Просити їх продовжити фінансування цих робіт. І паралельно шукати ресурси самим. Новий голова Державної прикордонної служби України уже заявив, що є прихильником європейської стратегії у розбудові мережі пунктів пропуску на західній ділянці кордону. Це означає, що пункти пропуску повинні розташовуватися через кожні 25-30 кілометрів одне від одного на всій протяжності кордону.  Тому нам є над чим працювати, - сказав Бурбак.  

ДОВІДКОВО:

 «Облаштування міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ», «Дяківці»»

З метою вирішення питання облаштування пунктів пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус», «Дяківці – Раковець» вкінці 2013 року підписано грантову угоду для реалізації проекту транскордонного співробітництва «Облаштування міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ», «Дяківці», який включено до списку великомасштабних проектів для фінансування коштами Спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013» Європейського інструменту сусідства та партнерства. Загальний бюджет проекту становить 3,5 млн. євро.

Заплановані у рамках проекту роботи виконано на 75%.

Спільний моніторинговий комітет Програми погодив Адендум №6 щодо продовження терміну реалізації проекту до 31.12.2017.

18 квітня 2017 року відбувся виїзд аудиторів, представників ДФС України та Спільного технічного секретаріату Програми на пункти пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці» з метою підготовки звіту для Єврокомісії щодо стану реалізації проекту.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Які ще заготовки роздав Бурбак своїм вірнопідданим на вчорашньому Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.-прес-ланчі?

avatar

К. Бондаренко

30 серпня 2017 10:37