Бурбак розповів, через що 'наїхав' на Королевську

Бурбак розповів, через що "наїхав" на Королевську

16.03.2015, 18:34

 Словесна суперечка між народними депутатами України Максимом Бурбаком та Наталією Королевською відбулася під час засідання Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій та АТО, інвалідів. Члени комітету, прешим заступником голови якого є наш земляк, розглядали законопроект Наталі Королевської (ПП "Опозиційний блок") №1513 "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни" щодо підвищення рівня соціального забезпечення".

- На останньому  засіданні нашого комітету з питань ветеранів, учасників АТО та людей з інвалідністю розглядали проект закону Королевської №1513 "Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни", - розповів народний депутат України Максим Бурбак. - Прийшла пані Королевська презентувати збільшення соціальних виплат в три рази.  Каже - ці норми 10 років не переглядались. Одразу запитав, що вона робила у часи своєї міністерської каденції, коли ви були міністром соцполітики в уряді Азарова у 2013 році, коли не було війни і ви пиляли бюджет. Вона говорить: що ви таке кажете? Навіщо цирк влаштовуєте? Я ж кажу, що якщо ви пропонуєте ці збільшення, то давайте знайдемо шляхи, аби покрити цю різницю, а вона говорить – нехай уряд це робить. Я ж запропонував закликати сюди пана Бойка, нехай він розкаже про свої вишки, де лишилась маржа і з цього можемо все покрити.  

Колишні регіонали, які перефарбувались та стали палкими опозиціонерами і кажуть, що ми втратили Донбас і не почули Донбас, хоча самі це і розпочали там. Колишні регіонали, які зараз опозиція – це і є п’ята колона і вони це не приховують. Кожен їх виступ – це збурення соціальних непорозумінь у суспільстві... Тобто п’ята колона є, але вона не така чисельна і розгорнутись їй та набрати сили ми не дамо. Це наша відповідальність за долю нашої держави і як народний депутат зроблю все, щоб вони не змогли розгорнутись у парламенті. Опозиція повинна бути, щоб більшість не забувала, адже у дискусії народжується істина, але робити щось таке, що загрожує національній безпеці ми не дамо, - впевнений Максим Бурбак

Щодо підвищення соціальних стандартів життя громадян, то парламентська більшість, уряд про це не забули:

- Якщо ми розуміємо, що в держави немає коштів покрити різницю тарифів і продовжувати цей «соціальний рай», який був, адже це було за рахунок золотовалютних запасів. І тут я б звернувся до своїх колег народних депутатів, які повинні зустрічатись з виборцями, проводити прес-конференції та виступати в ЗМІ і роз’яснювати реформи та пояснювати, які є компенсатори збільшення тарифів. Бо всі говорять про збільшення тарифів на газ, але ніхто не говорить про виділення урядом 12 мільярдів гривень для забезпечення покриття різниці тарифу на газ для соціально незахищених верств населення. Давайте говорити про ініціативи мінсоцполітики, де буде адресна допомога і не треба буде ходити і все буде надсилатись листом. Соціальні працівники, які працюють у місцевих радах, теж не повинні чекати вказівок, а вже зараз йти до людей.   

Завдяки злагодженій позиції членів Комітету, який представляє депутат від 204 в/о Максим Бурбак, в повному обсязі буде збережено пенсії працюючим інвалідам 1 та 2 групи,  а також інвалідам війни 3-ї групи. 

- Тарифи зростають через об'єктивні причини, - пояснив народний депутат. - Попередня влада нічим, крім особистого збагачення не займалася. Вже влітку 2014 року на нас чекав дефолт. Ще минулого уряду, в якому я працював, ми започаткували програму щодо стимулювання встановлення електрокотлів для опалення. І Ощадбанк відкрив пільгову кредитну  лінію для купівлі котлів вітчизняного виробництва. Тому проблему опалення і використання газу треба вирішувати комбіновано. Рахувати, вирішувати, чим, коли і як вигідніше опалювати, щоб в результаті вийшло дешевше. Гріти вночі по нічному тарифу, як у Європі, а вдень розганяти від бойлера. А газ використовувати лише для конфорки на плиті. Утепляти будинки, шукати інші шляхи... Як було раніше - не буде. 

Народний депутат України Максим Бурбак свідомий того наскільки важким може виявитися тягар платежів за комунальні послуги згідно з новими тарифами, тому пропонує, як його полегшити. Нові тарифи є економічно обгрунтованими. Тому можна їх критикувати, розповідати, як добре було при Януковичу, і як погано стало зараз,  і нічого не робити, а можна шукати шляхи вирішення цієї проблеми. Таким шляхом пройшли всі розвинуті країни світу і Україна не виняток. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Буде,пан Бурбак. Все буде. Тільки вашого Яценюка виженуть і все буде добре

avatar

як було раніше не буде

17 березня 2015 00:02