Бурбак пропонував вигнати Папієва й Гайничеру. Половина фракції «не захотіла» заступатися за губернатора (оновлено)

Бурбак пропонував вигнати Папієва й Гайничеру. Половина фракції «не захотіла» заступатися за губернатора (оновлено)

16.11.2012, 18:50

16 листопада на черговій сесії Чернівецької обласної ради вже без п'яти хвилин народний депутат, а поки депутат обласної ради Максим Бурбак заявив про порушення на виборах, фальсифікації і про відповідальність за ці неподобства особисто голови ОДА Михайла Папієва. Він пропонував сесії розглянути звернення до президента про звільнення Папієва з посади. Провладна більшість його не підтримала. Так само не підтримала вона пропозицію Бурбака стосовно включення в порядок денний питання (зареєстрованого канцелярією ще 5 червня) щодо недовіри голові Чернівецької облради Михайлу Гайничеру.

Обидва питання підтримали лише 24 та 23 депутата відповідно з 85, які брали участь у голосуванні.

24 депутати Чернівецької обласної ради підтримали ініціативу голови фракції «Фронт Змін» Максима Бурбака поставити у порядок денний питання про недовіру голові Чернівецької ОДА Михайлу Папієву, повідомляють «Чернівці. Коментарі». Ініціатива опозиції не пройшла, адже більшість в раді становить Партія регіонів та її сателіти. Разом з тим, проти розгляду питання виступили лише 34 депутати. Інших 26 вирішили просто не проголосувати. Виходить У ПР в облраді внутрішня опозиція: половина фракції «не захотіла» заступатися за губернатора.

Депутати - регіонали, в свою чергу, винних вирішили шукати серед журналістів. Зокрема, Олег Унгурян, який за сумісництвом є головою Кіцманської РДА звинуватив редактора місцевої опозиційної газети Петра Кобевка в публікаціях неправдивої інформації та переслідуванні на сторінках видання виборців, які підтримали провладних кандидатів.

Депутати від опозиції Чернівецької облради написали також звернення до голови податкової служби України Олександра Клименка із вимогою звільнити Голову Державної податкової служби у Чернівецькій області Миколу Козловського. Попередник Козловського на посаді керівника ДПС, депутат облради, майбутній депутат ВР Олександр Фищук заявив, що це пов'язано заявами підприємців про тиск з боку податківців. Із його слів, підприємців змушують вносити платежі авансом.

Крім того, під час роботи сесії обласної ради, депутати розглянули зміни до обласного бюджету, комплексної програми розвитку земельних відносин, затвердили комплексну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування на 2013-2015 роки.

Жваве обговорення опозиційних депутатів викликала Комплексна програма профілактики правопорушень в Чернівецькій області на період до 2015 року у той час як «регіонали» мляво брали участь у роботі сесії. Млявість провладних депутатів переросла в ігнорування депутатських запитів, які, в основному, подавали від опозиційних фракцій. 

Зокрема депутат Віталій Мельничук у своєму запиті вимагав від керівництва правоохоронних органів області проінформувати що зроблено для з’ясування питання появи та зникнення автомобіля швидкої медичної допомоги у с. Топорівці Новоселицького району, яка була подарована кандидатом в народні депутати від влади Геннадієм Федоряком. В іншому запиті йшлося про звернення до депутатів м. Новодністровська з проханням з’ясувати причини підвищення майже у 2 рази тарифів на водопостачання та водовідведення.

Джерело: chas.cv.ua, mtrk.com.ua, molbuk.ua

1