Бурбак пропонує, щоб обласних керівників 'Суспільного телебачення' обирали на конкурсі

Бурбак пропонує, щоб обласних керівників "Суспільного телебачення" обирали на конкурсі

25.01.2017, 20:09

Народний депутат України, керівник парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак прокоментував повідомлення, що державного телебачення в Україні вже немає. 

Про це Максим Бурбак написав на своїй сторінці у ФБ

- Нарешті відбулась презентація "Суспільного телебачення" в Україні. Дуже знакова подія, яку всі чекали. Також підтримую думку щодо проведення відкритого та публічного конкурсу на посаду Голови правління ПАТ "Національне суспільне телебачення України", особливо в частині проведення конкурсу не відомих особистостей та харизми, а конкурсу концепцій розвитку. Впевнений, такі конкурси треба буде проводити і на обласних рівнях. Харизми особистостей, які прислужували регіоналам, писали їм промови, всіляко сприяли у відключенні від мовлення місцевих незалежних телеканалів (історію чернівецького телеканалу "ТВА" від 2012 року пам'ятають всі) вже доста. Треба надати можливість новим, незаангажованим, креативним особистостям розбудовувати незалежне суспільне телебачення в Україні, - написав Максим Бурбак. 

Завдання №1 для суспільного мовника – завоювати довіру глядачів завдяки високим стандартам та якісному цікавому контенту, - Вікторія Сюмар

 Суспільне мовлення має стати якісним дискусійним майданчиком для пошуків відповідей на ключові проблеми українського суспільства, а також тим телеканалом, який демонструватиме високу якість журналістських стандартів та пропонуватиме глядачу формати, яких бракує на українському телебаченні.

 Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар у вівторок, 24 січня, під час прес-конференції, присвяченій реєстрації Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (ПАТ НСТУ).

 «Спільне завдання і нашого комітету, який має контролюючи функції за виконанням закону (про суспільного мовника. – Ред.), і Кабінету Міністрів, Мінінформу, Держкомтелерадіо і всіх причетних до цих змін полягає в тому, щоб ми побачили результат, щоб ми побачили оновлений телеканал, який незалежно управляється, який провадить незалежну інформаційну політику, який демонструє високу якість журналістських стандартів, який пропонує, зрештою, ті формати, яких бракує на українському телебаченні», - заявила вона під час свого виступу.

 За словами голови профільного комітету, такими форматами є програми культурної та освітньої тематики, а також ті, що висвітлюють проблеми національних меншин.

 Крім того, на думку Вікторії Сюмар, суспільне телебачення має стати «дуже якісним дискусійним майданчиком у вигляді дебатів для пошуків відповідей на ключові проблеми, які ставить сьогодні перед нами життя». І це, за її словами, має бути «не стільки шоу, скільки якісні розмови».

 «Це сьогодні завдання для суспільного мовника №1. Довіра до нього з’явиться лише тоді, якщо цей високий стандарт буде витриманий», - підсумувала  заступник керівника фракції «Народний фронт».

1


КОМЕНТАРІ (9)

Є пропозиція  поміняти місцями -   Годнюк депутат  Верховної Ради, Бурбак керівник Суспільного в області. 

avatar

Честно і справедливо

25 січня 2017 18:49

годнюк і так виграє наступні мажоритарні вибори у Бурбака. На його ж окрузі.

avatar

Птро

25 січня 2017 19:34

годнюк і так виграє наступні мажоритарні вибори у Бурбака. На його ж окрузі.

avatar

Птро

25 січня 2017 19:34

..."Впевнений, такі конкурси треба буде проводити і на обласних рівнях. Харизми особистостей, які прислужували регіоналам, писали їм промови, всіляко сприяли у відключенні від мовлення місцевих незалежних телеканалів (історію чернівецького телеканалу "ТВА" від 2012 року пам'ятають всі) вже доста".

      Именно Л. Годнюк прислуживала регионалам, за что и получила два ордена от Януковича. Вручал ордена (вместе с огромными букетами цветов и поцелуями) на сцене зала заседаний облсовета Папиев.  А сегодня эта негодяйка уже поёт оды новой власти и корчит из себя патриотку.

      Естественно, Годнюк и не собирается менять формат передач, а тем более политику ТРК.  Её нужно срочно убирать!!! И я надеюсь, что "проведення конкурсу не відомих особистостей та харизми, а конкурсу концепцій розвитку", наконец-то, избавит журналистов данного канала, а также общественность Буковины от авторитарной и подлой, без всяких моральных принципов, рвущейся к ещё большей власти (ВРУ) - Годнюк Л. А. 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Геннадий Геков

25 січня 2017 21:24

Хай там бурбак хоч лусне, але керувати телебаченням і строїти ТВА бурбака буде і далі любочка годнюк. ну не впустую ж вона так старанно підмахує мунтяну в усіх мунтянівських земельно-майнових шкурняках!

avatar

буде рулити любочка годнюк

25 січня 2017 21:49

І як це Бурбаку вдалось взяти під себе "народного ....... месника" Г. Гекова. Мабуть зовсім, в обох,  справи кепські.

avatar

Світлана-газета “Урядовий кур'єр”

26 січня 2017 00:21

Тільки Годнюк Любов Олексіївна, видатна журналістка всеукраїнського і навіть світового масштабу, зможе фізично, інтелектуально, професійно керувати таким творчим колективом суспільного телебачення в нашій області. Альтернативи Любові Годнюк немає.

avatar

Світлана-газета “Урядовий кур'єр”

26 січня 2017 09:19

Як в принципі і немає альтернативи мені, Світлані ІСАЧЕНКО.

Буковино вперед !!!

avatar

Світлана-газета “Урядовий кур'єр”

26 січня 2017 09:57

Да! Мені Світлані ІСАЧЕНКО ніколи не було альтернативи! Буковина вперед !!!

avatar

Світлана-газета “Урядовий кур'єр”

26 січня 2017 10:13