Бурбак пропонує продовжити до 2018 року експеримент, при якому позапланові доходи регіональних митниць будуть спрямовуватись на місцеві дороги

Бурбак пропонує продовжити до 2018 року експеримент, при якому позапланові доходи регіональних митниць будуть спрямовуватись на місцеві дороги

05.10.2016, 18:52

Це дуже важлива інформація – завтра Верховна Рада буде розглядати у першому читанні два законопроекти про створення Спеціального Дорожнього фонду (№№4014а, 4015а).

Важливість цих проектів надто висока, тому ми маємо мобілізуватись і зробити важливий крок у напрямку реформи інфраструктури і реальної децентралізації.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Ярослав Дубневич

Дорожній фонд буде наповнюватись за рахунок акцизів та мит з нафтропродуктів та автомобілей і цільово спрямовуватись на ремонт та будівництво доріг. 
62% грошей підуть на дороги державного значення, 3% - на заходи безпеки, 35% - місцевим громадам у вигляді субвенцій. Місцеві ради самі, під контролем виборців, без втручання центральних органів влади, будуть вирішувати свої дорожні проблеми та формувати плани розбудови своїх дорожніх інфраструктурних проектів.

Мова йде про близько 30 млрд грн. на рік, починаючи вже з 2017 року.

Я також хочу підтримати колегу Maksym Burbak, голову фракції Народного фронту, який пропонує продовжити до 2018 року експеримент, при якому позапланові доходи регіональних митниць також будуть спрямовуватись на місцеві дороги. Цей експеримент вже доказав свою ефективність, зокрема, у Львові, Тернополі та на Волині.

Я дуже вдячний Міністру інфраструктури Volodymyr Omelyan за плідну співпрацю.

Закон вже підтримали більше 100 народних депутатів, але нам треба як мінімум 226 голосів. Колеги, це дуже важливо.

В єдності наша сила, Дорожньому фонду бути!

"Народний фронт" буде підтримувати ініціативу Міністерства інфраструктури щодо спрямування акцизу від продажу палива на фінансування ремонту і будівництва доріг.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак на спільному брифінгу з міністром інфраструктури – представником "Народного фронту" Володимиром Омеляном та головою профільного парламентського комітету Ярославом Дубневичем.

"Хочу нагадати, що минулого року при розробці бюджету Урядом Арсенія Яценюка було передбачено рекордну суму за останні 5 років на ремонт доріг - це близько 19 млрд грн. Наша фракція брала участь у розробці даного законопроекту і буде голосувати за нього. Звертаюсь до всіх колег підтримати цю ініціативу", - наголосив Бурбак.

Він також повідомив, що депутатами від "Народного фронту" був зареєстрований законопроект №5222, де пропонується продовжити експеримент, коли 50% з перевиконання доходів митниць направляються на ремонт доріг. Експеримент був запропонований тодішнім Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і мав позитивні результати.

"Цей експеримент показав свій позитив. Наприклад, в Чернівецькій області закумульовано на рахунках облдержадміністрації понад 300 млн гривень. Це було позитивно і у Львові, і на Волині, і в Києві. Прикро, що Одеса, яка має найбільше митниць, дала найменше грошей відповідно до цього експерименту", - сказав Максим Бурбак.

Він також додав, що дію експерименту пропонується продовжити до 1 січня 2018 року. 

"Впевнений, що це буде додатковим інструментом у відновленні інфраструктури України", - резюмував керівник фракції. 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Растет уж как-то вширь, Максим.

avatar

05 жовтня 2016 17:31

Позапланови доходи-це котрабас?Молодец Макс так держать!

avatar

Муля Черновицы

05 жовтня 2016 19:04

що максимкиа спомнив як був міністром і не докрав бо був дурником і жив по принципу - дай собакам їсти і нічого не трогай. Дороги в усіх областях ремонтують крім Чернівців бо Бурбак хоче 50 процентів відкату але мало треба більші суми на дорогу до лондона

avatar

Хотин

05 жовтня 2016 23:20