Бурбак пропонує буковинцям допомогти Чернівецькій ОДА побачити дітей з інвалідністю

Бурбак пропонує буковинцям допомогти Чернівецькій ОДА побачити дітей з інвалідністю

08.11.2017, 18:01

Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА не розподілив та не використав передбачені Мінсоцполітики кошти, що були призначені на реабілітацію дітей з інвалідністю. Про це перший заступник голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, народний депутат України Максим Бурбак (фракція "Народного фронту") написав на своїй сторінці у ФБ.

- Зараз на засіданні нашого комітету заслуховуємо звіт Мінсоцполітики по виконанню програм. Зробив "відкриття " для себе. Виявляється в Чернівецькій області немає дітей з інвалідністю, яким потрібна реабілітація. Все добре значить в області, держава виділяє 18 тис грн на рік, а заяв від батьків про реабілітацію - немає. То давайте допоможемо Чернівецькій облдержадміністрації відкрити очі на правду. Я не повірю, що в області немає дітей з інвалідністю, яким потрібна реабілітація. Напишіть мені в коментарях, хто з буковинських батьків знає про цю програму з реабілітації, кому відмовили і чому ви не пишете заяву на реабілітацію своєї дитини, а я ці коментарі покажу в ОДА, - написав Максим Бурбак

У оприлюдненому документі зазначається, що передбачені міністерством 18 тис грн на реабілітацію дітей з інвалідністю були перерозподілені між іншими департаментами соціального захисту населення.

Водночас, Чернівецька область - єдина, яка не скористалася цією програмою міністерства соцполітики.

Начальник управління соцзахисту населення Чернівецької ОДА Vitalii Savkin прокоментував новину. За словами чиновника, "згідно паспорту бюджетної програми за КПКВК 2507100 „Реабілітація дітей-інвалідів” із Державного бюджету на Чернівецьку область на 2017 рік було направлено 18 тисяч 006 грн. 

Зазначена програма передбачає лише реабілітацію дітей з дитячим церебральним паралічем, відповідно до Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2012 №572 оплачуються тільки реабілітаційні заходи і проживання дітей, а супровід батьків відбувається за власний рахунок. Враховуючи, що проживання та проїзд до реабілітаційних закладів батьків потребує значних коштів, звернень щодо проходження зазначеної реабілітації дітей не надходило.

Будемо вносити пропозицю щодо внесення змін до вказаної постанови щодо передбачення коштів на супровід та проживання батьків дітей з інвалідністю за рахунок коштів Державного бюджету".

1