Бурбак пропонує активніше використовувати кошти місцевих бюджетів для забезпечення житлом молоді, учасників АТО та переселенців

Бурбак пропонує активніше використовувати кошти місцевих бюджетів для забезпечення житлом молоді, учасників АТО та переселенців

29.09.2017, 22:22

Народний депутат України Максим Бурбак взяв участь у круглому столі на тему "Напрацювання механізмів по впровадженню регіональних програм забезпечення житлом молоді, учасників АТО та переселенців".

Учасники обговорили проект бюджетного запиту на 2018 рік, який складає 1 млрд гривень.

- Запропонував розробити державну програму підтримки цієї ініціативи за участі трьох сторін, а саме, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, Асоціації міст України та Мінрегіонбуду, - розповів Максим Бурбак. -  Завдячуючи бюджетній децентралізації місцеві бюджети отримали потужний додатковий ресурс. Прикро, що він не використовується на повну, а акумулюється на рахунках в банках. В Чернівцях понад 380 млн. гривень досі не використані. Але то окреме питання доцільності перебування нинішнього депутатського корпусу у стінах Ратуші та невідворотність перевиборів.

- Місцеві громади можуть піти по шляху співфінансування державної програми разом з видатками з держбюджету. Це і спільне вирішення проблеми надання житла цим категоріям і кращий контроль за ефективним використанням цього потужного інструменту.

1