Бурбак поцікавився, чий підпис стоїть під бюджетом області Мунтяна чи Фищука і чию бездіяльність критикує Пуршага?

Бурбак поцікавився, чий підпис стоїть під бюджетом області Мунтяна чи Фищука і чию бездіяльність критикує Пуршага?

30.03.2018, 15:49

 Гостем програми «Пряма відповідь»  на телеканалі «Чернівці» 29 березня 2018 року був народний депутат України Максим Бурбак, пише buknews.com.ua

Ведуча ефіру журналістка Лариса Сергєєва, зокрема, поцікавилася, що мав на увазі колега Максима Бурбака по парламентській коаліції – народний депутат України Іван Рибак, коли під час останньої сесії обласної ради заявив таке: «Зараз у Чернівецькій області триває підкилимна гра, щоб зняти голову ОДА і замінити його більш підходящим комусь».

- Освіжу пам’ять тим, хто забув. Приблизно рік тому ніхто інший, як сам нардеп Іван Рибак говорив про те, що голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука необхідно звільняти із займаної посади. Дуже поважаю думку Івана Петровича, - сказав народний депутат України Максим Бурбак. 

- Але під час власного виступу з трибуни обласної ради звернувся до присутніх на сесії колег-парламентарів, депутатів обласної ради і всіх мешканців Чернівецької області стосовно іншого питання.  Мене цікавить дискусія, яка останнім часом точиться у регіональних ЗМІ щодо того, чи є в області влада. На Буковині ніхто не хоче влади! Тут, виявляється, немає  провладних партій, а є тільки опозиційні.

- Вся президія обласної ради – це Батьківщина, радикали і Свобода. З 1 по 5 число кожного місяця вони отримують зарплати з бюджету, як посадовці, а в наступні дні займаються опозиційною діяльністю? Підпис під бюджетом області чий? Івана Мунтяна чи Олександра Фищука?

- Водночас, як виявляється, голова опозиційної фракції «Батьківщина» у Чернівецькій міській раді Олександр Пуршага одночасно є керівником управління капітального будівництва Чернівецької ОДА. Тобто кошти на будівництво, гроші з фонду регіонального  розвитку, весь соцеконом йде через управління капітального будівництва. Мені цікаво,  коли він критикує владу за бездіяльність, то це він сам себе критикує. У

- Іван Рибак – керівник обласної організації БПП «Солідарність» - президентської політичної сили, теж заявляє, що знаходиться в опозиції.

- Це  що, такий новий чернівецький тренд – бути в опозиції? Тобто всі хочуть ділити ресурси, гроші, але відповідальності брати ніхто не збирається.  Якщо ви хочете керувати, царювати, носити корону, то беріть на себе відповідальність, - Максим Бурбак.  

1