Бурбак обіцяє нові футбольні майданчики в усіх районах 204-го виборчого округу і Чернівцях

Бурбак обіцяє нові футбольні майданчики в усіх районах 204-го виборчого округу і Чернівцях

15.12.2017, 17:32

Новодністровська міська рада взяла участь у державній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». На реалізацію цієї програми в державному бюджеті 2017 року було передбачено 270млн.грн. Відбір проектів здійснювався спеціально створеною комісією Мінрегіонбуду.

Пропозиції від органів місцевого самоврядування та органів державної влади приймалися у вкрай стислі терміни (10 днів) ще в жовтні. Одна із умов участі – наявність у подавача співфінансування. Новодністровськ подав проект на суму 2,8млн.грн. Даним проектом передбачається будівництво на території Новодністровської гімназії нового поля для міні-футболу зі штучним покриттям площею 90кв.м та відповідною інфраструктурою – огорожею, трибунами, біговими доріжками тощо.

Відповідно до наказу Мінрегіону №287, на реалізацію заявленого проекту виділено 749,5тисяч гривень з держбюджету. Кошти перехідні і найімовірніше використовуватимуться уже в наступному році. Частка міського бюджету рівноцінна – також 749,5тис.грн., це будуть так звані «соціальні» кошти, які надходять на розвиток інфраструктури від ПрАТ «Укргідроенерго». За скооперовану суму можна буде встановити лише саме поле зі штучним покриттям. Різницю, яка передбачається на інфраструктуру стадіону, спеціалісти відділу інвестицій міської ради планують отримати також шляхом участі у проектах, які проголошуються Державним Фондом Регіонального Розвитку. Про це повідомляє сайт http://miska-rada.com.ua/.

 - Неодноразово наголошував, що співфінансування будівництва подібних об'єктів з місцевих бюджетів є одною з головних умов підтримки центральним бюджетом, - прокоментував новину  з міста гідроененргетиків народний депутат України Максим Бурбак. - Лише громада повинна контролювати ефективність використання коштів та протидіяти будь-яким корупційним проявам. Схожі футбольні майданчики наступного року будуть збудовані в усіх районах 204-го виборчого округу. В Горішніх Шерівцях, Перебиківцях, Недобоївцях та в Новодністровську, Сокирянах та Хотині. Ну і Чернівці не пастимуть задніх у цьому процесі !!! Аж цілих два футбольні майданчики на вулиці Руській,257-А та Героїв Небесної Сотні, 4 !!!

1