Бурбак пояснив, чому він подав законопроект про звільнення директора НАБУ без аудиту

Бурбак пояснив, чому він подав законопроект про звільнення директора НАБУ без аудиту

17.12.2017, 13:59

Народний депутат Максим Бурбак заявив, що проект закону, який уможливлює звільнення директора НАБУ без аудиту, був зареєстрований через "непідзвітність новоствореного органу Верховній Раді".

Про це він сказав у четвер у ефірі програми "Пряма відповідь", яка вийшла в ефір на телеканалі "Чернівці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак вимагає, щоб Мунтян повернув Чернівцям перинатальний центр, вкрадений регіоналами у громади

Він зазначив, що його політична сила "Народний фронт" свого часу зробила "усе для того, щоб ці органи були створені".

"Хочу нагадати, що це була вимога ЄС для надання Україні безвізу - щодо створення низки органів по боротьбі з корупцією у вищих ешелонах влади. Ми їх створили, ми їх фінансово підтримуємо, але вимагаємо ефективної роботи. Натомість це перетворюється на якесь піар-шоу, де одна служба бореться з іншою. Де вони непідзвітні і не з’являються до парламенту для звітування. Де робиться усе для того, щоб другий рік поспіль не було обрано аудитора НАБУ. Це всі ті питання, які ми хотіли обговорити у Верховній Раді. Ми запросили на звіт голову СБУ, голову Генпрокуратури, голову САП і НАБУ. Натомість голови САП і НАБУ поїхали до Америки, а ми почули звіти ГПУ та СБУ", - сказав Бурбак.

"226 голосів - більшість у сесійній залі має право висловити недовіру Генеральному прокурору України. Мають право висловити недовіру голові СБУ. Мають право у разі проведення процедури імпічменту, який треба прописати, навіть звільнити президента. Натомість керівництво САП ми не маємо права звільнити", - додав Бурбак.

Він також нагадав, що на діяльність Національного антикорупційного бюро було виділено 700 млн грн, проте НАБУ повернуло до бюджету тільки 105 мільйонів.

"Коли генпрокурор сказав про режим спецконфіскації: "Гроші Януковича у розмірі понад 40 млрд грн повернуті до бюджету", то це я розумію, ефективність. А тепер, коли ми бачимо, що із 700 млн грн, НАБУ повернуло 105 млн грн, то у мене виникає запитання: "Хлопці, може вам цих грошей не треба? Чи ви погано працюєте? Чи ви просто ходите на ефіри? Чи у вас Лещенко працює піар-менеджером? Чому Лещенка не позбавляють недоторканності?", - додав Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак звинуватив Мунтяна у «роздутті» апарату Чернівецької облради (+ВІДЕО)

Нагадаємо, 6 грудня керівники фракцій "БПП" і "Народний фронт" подали до парламенту проект закону, який уможливлює звільнення директора НАБУ без аудиту. Пізніше вони відкликали цей законопроект.

https://molbuk.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рейтингу ТОП-100 найвпливовіших українців Бурбак піднявся на 17 позицій

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бурбак забагато бере на себе і баламутить. Недобре це. Ні з точки зору Євросоюзу, ні виходячи з інтересів українців. Нардепу личило би знати і визнавати, що лише 105 млн повернуто, бо справи тормозяться в судах (таких, як той, що звільнив Саакашвілі, а він у віддяку організував у столиці масовий протестний марш зі спробою захоплення Жовтневого палацу). Створення ж Антикорупційного суду всіляко блокується...

avatar

Flutor

17 грудня 2017 20:12

"Дамы, дамы, помогите Боре,
Помогите Боре, вам говорят!
Он наделал лужу в коридоре…"

avatar

В. Козьмик

17 грудня 2017 20:32