Бурбак подбав про забезпечення буковинців вакцинами від кору та інших інфекційних хвороб (ВІДЕО)

Бурбак подбав про забезпечення буковинців вакцинами від кору та інших інфекційних хвороб (ВІДЕО)

19.01.2018, 13:40

Сьогодні народний депутат України Максим Бурбак особисто звернувся під час години запитань до Уряду та додатково надіслав депутатський запит щодо вирішення питання забезпечення Чернівецької області необхідною кількістю вакцин для проведення профілактичних щеплень.

- Окрім того, вважаю що усі чернівецькі лікарні мають бути забезпечені вакцинами і проти інших інфекційних хвороб. Не чекаємо чергових спалахів! - прокоментував своє зверення народний депутат України Максим Бурбак.  

ДОВІДКОВО:

585 хворих на кір зареєстровано на Буковині станом на 19 січня. Про це повідомила начальник департаменту охорони здоров’я Оксана Андрієць.

Впродовж однієї доби на кір захворіло 12 осіб.

“Спалах хвороби на Буковині розпочався з вересня. Серед 585 хворих, 468 — це діти, семеро дітей — це діти до року. 117 — дорослих. Наймолодшому хворому на кір — два місяці, найстаршому — 52 роки. Також захворіла одна вагітна жінка, яку вже виписали.

Серед зареєстрованих хворих госпіталізовано було 198 осіб. У 11 хворих було ускладення у вигляді пневмонії. Летальних випадків не було”, - сказала Оксана Андрієць.

Також Оксана Андрієць зазначила, що з початку року 81 дитина було госпіталізована через кір до дитячої обласної лікарні. Троє дітей потрапили до реанімаційного відділення. Наразі у реанімації перебуває одна дитина. 74 дітей вже виписали. Серед дорослих було госпіталізовано 40 осіб.

Оперативна інформація щодо залишку вакцин проти кору (для дитячого населення) мешканців м. Чернівців в міських комунальних медичних закладах станом на десяту годину - 19.01.2017 року

Лікувальний заклад :
1. КМУ "Міська дитяча поліклініка" - залишок 14 доз
Адреса : вул.Проспект Незалежності, 109, т. 4-46-31;
2. КМУ "Міська поліклініка № 3" - залишок 0 доз
Адреса: вул. Південно-Кільцева, 14, т. 53-50-24; 
3. КМУ ЦПМСД «Роша» - залишок 32 доз
Адреса: вул.Горіхівська,3, т .52-71-52;
4. КМУ ЦПМСД «Садгора»- залишок 8 доз
Адреса: вул. М.Тореза,2, т. 52-90-01.

Зараз Чернівецька область в лідерах захворюваності на кір. Найбільший рівень захворюваності за 2 тижні 2018 року спостерігається у Івано-Франківській (275 випадків захворювання), Чернівецькій (274 випадки), Закарпатській (194 випадки) і Одеській (157 випадків) областях.

Освітяни у чернівецьких школах вважають, що не варто запроваджувати карантин чере кір. У Чернівецькому лабораторному центрі повідомляють, що у чернівецьких школах реєструють поодинокі випадки кору. У школі №22 було два випадки кору. Загалом за останні дні зафіксовані по оюному випадки кору у школах ЗОШ №5, 31, 33.

 
18 січня в Україні від кору в Україні загинула ще одна дитина. Про це виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун сказала з трибуни парламенту під час години запитань до уряду, передає "Українська правда".

"Це дитина, яка не була вакцинована. Це восьмий випадок смерті з моменту спалаху кору", – повідомила вона.

Супрун додала, що на сьогодні не існує лікування від кору. Діти та дорослі хворіють на кір дуже важко. І лише вакцинація створює імунітет від цієї хвороби.

В. о. міністра зазначила, що серед вакцинованого населення немає жодного смертельного випадку. Загалом за її словами, у 2017 році було зареєстровано 4782 випадки кору, а за два тижні 2018 року – 1285.

Світлина від Maksym Burbak.

Світлина від Maksym Burbak.

1