Бурбак обіцяє освіжити Папієву пам’ять

Бурбак обіцяє освіжити Папієву пам’ять

03.02.2012, 22:37

Політичні підсумки року, що минув, а також політичні прогнози щодо року нинішнього обговорили у п’ятницю, 3 лютого, на прес-конференції в обласній організації партії «Фронт змін». Буковинські «фронтовики» переконані, що політичний рік влада не закінчила. Бо, напевно, вперше за всю історію місцевого самоврядування перенесла невирішені політичні проблеми з року минулого у рік майбутній. Не знайшла свого логічного завершення сесія обласної ради, яку під кінець року так і не закрили. Не вирішеними залишилися й деякі інші проблеми. Водночас голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв вже поспішив виступити з ініціативою оголосити 2012 рік – Роком чесних виборів. За приклад для всієї України він поставив останні місцеві вибори на Буковині, які відбулися восени 2010 року. Бо ці вибори, на його думку, були чесними, пройшли без порушень.

 «Не розумію, чому у губернатора така коротка пам’ять, - прокоментував  губернаторську ініціативу голова Чернівецької облорганізації партії «Фронт ЗМІН» Максим Бурбак. – Адже всі ми ще не забули, що насправді відбувалося під час тих виборів саме у Чернівецькій області. Невже губернатор забув, що це тоді рішенням ЦВК було розпущено обласну територіальну виборчу комісію,  може губернатор забув, що за грубі порушення була розпущена Глибоцька ТВК, може наш губернатор забув, що член дільничної виборчої комісії у Кам’янці Глибоцького району отримала умовний строк за фальшування виборів. А як бути з тим, що чи не вперше в історії Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії було порушено напрямок руху бюлетенів. Адже з дільниці бюлетень рухається в обласну ТВК і потім в ЦВК. Знехтувавши законодавство було ухвалено рішення про повернення бюлетенів назад в Глибоцьку ТВК і призначено перерахунок голосів. Хіба губернатор не знає, що вночі було вскрито кабінет, відбулося вкидання бюлетенів. Але через свою недолугість вони не спромоглися зробити там позначки. Всі ми це пам’ятаємо і можемо освіжити пам’ять можновладцям. Ми хлопці молоді, партія молода, ми все пам'ятаємо. Якщо на Грушевського, щось забувають, то ми будемо їх поправляти. Тому наша вимога проста: не потрібно нічого оголошовувати чесним. Достатньо просто дотримуватися чинного законодавства...»

 Лідер буковинських «фронтовиків» переконаний, що ці вибори будуть дуже «брудними».  А свідченням того, що влада вже давно почала до них готуватися є розподіл бюджетних коштів. «При розподіленні коштів обласного бюджету більшість тих сум, які йдуть на будівництво, реконструкцію спрямовані лише на два виборчих округи Чернівецької області. Тобто для влади вибори почалися ще минулого року... На прес-конференції губернатор розказав про всі ті здобутки, які були в області здобуті ним особисто і його командою за 2011 рік. Що це за здобутки Геннадій Москаль вам вже розказав».