Бурбак очікує на результати ініційованої ним перевірки облгазів

Бурбак очікує на результати ініційованої ним перевірки облгазів

12.03.2019, 14:29

В Україні почали перевіряти операторів газорозподільних мереж через завищені платіжки на газ для споживачів.

Про це у Facebook повідомила голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко.

"Щодо донарахування у платіжки споживачів природного газу. Ми вже учора одночасно розпочали планові та позапланові перевірки діяльності 6 операторів газорозподільних мереж, — це Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз. Сьогодні стартувала перевірка Закарпаттягаз та Хмельницькгаз",  — написала Кривенко.

За її словами, перевірки триватимуть до середини квітня.

"Результати будуть публічно оприлюднені та обговорені", — підкреслила голова НКРЕКП.

Моя тривала боротьба з облгазами Фірташа отримала першу перемогу, - прокоментував повідомлення про перевірку народний депутат України Максим Бурбак. - Тепер з нетерпінням чекаємо на оприлюднення результатів цих перевірок та відповідних рішень по ним. Крок за кроком здолаємо газових олігархів!

Нагадаємо: А і Б сиділи на трубі: облміськгази ігнорують обіцянки прем’єр-міністра разом з заявами народного депутата Максима Бурбака про переплачені гроші

У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань у платіжках за газ склали 1–1,5 % від обсягу споживання, а вже в грудні-січні — близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 року НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів.

Наприкінці року уряд звернувся до НКРЕКП із проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства.

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ із донарахуваннями.

На початку березня НКРЕКП оголосила про початок перевірки облгазів на предмет донарахувань у платіжки. Як тоді зазначила Кривенко, у разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції.

Джерело: https://www.epravda.com.ua/news/2019/03/12/646003/?fbclid=IwAR0n9-W3WtISKFBCDjcp28GKiWAaNYlrH8IsSyebZBCItB5rpBLhmJixe6c

1


КОМЕНТАРІ (3)

Буковинцям цікаві результати перевірки Бурбака, на предмет кришування контрабанди та вирубки лісів в області.

avatar

Шура Мамонт

12 березня 2019 14:54

О судебном процессе против газовиков –

       Следующее (8-е) судебное заседание назначено на 28 марта, начало в 11:00.

       Приглашаем всех небайдужих в Первомайский р-ный суд. главенствующий судья Нестеренко Е. В., 26 позывачив, защитник (представитель) истцов Геков Г. А.).

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

12 березня 2019 19:46

Бурбак просто "примазується" до загального руху народу і опозиції проти газопостачальників і торгівців ним. " І я орала, сказала муха, сидячи на розі у вола!"

avatar

Юрій

13 березня 2019 09:06