Бурбак нагадав Гонтарєвій про її конституційну відповідальність

Бурбак нагадав Гонтарєвій про її конституційну відповідальність

07.02.2017, 17:23

Після націоналізації "Приватбанку" держава стала найбільшим гравцем на банківському ринку України і це треба правильно використати.

Про це заявив керівник фракції  "Народний фронт "Максим Бурбак, виступаючи з трибуни парламенту.   

"Після націоналізації "Приватбанку" держава стала найбільшим гравцем на банківському ринку України. Цю можливість треба використати, щоб зробити доступнішими кредити для малого і середнього бізнесу, а також для населення. Це конституційна відповідальність голови НБУ.  Для нас вкрай важлива курсова стабільність і активізація ділової активності", - підкреслив Бурбак.

Він нагадав,  що у найскладніші часи, після Революції гідності, Уряд Арсенія Яценюка зміг зберегти макроекономічну стабільність, створити армію, стабільно платити зарплати і пенсії. Окрім того, були розпочаті реформи у сферах енергетики, субсидій і енергоефективності, державного управління, державних закупівель.

"Зараз, на початку 2017-го, настав час  наповнювати потенціал країни приватною ініціативою і інвестиціями. У тіло економіки потрібно влити кров у вигляді потужних фінансів за рахунок мобілізації внутрішніх можливостей", - підкреслив керівник фракції.

Він також наголосив на  необхідності проведення приватизації великих державних підприємств.

"Потрібно відправляти на продаж державні підприємства, поповнюючи бюджет доходами. Інвестиції у виробництво допоможуть конкурентоздатності української продукції", - зазначив Максим Бурбак.

"На ганьбі, яку пережила країна з приватизацією Одеського припортового заводу, потрібно поставити крапку. Як ми пам’ятаємо, конкурс було зірвано, а збитки держави сягнули 500 мільйонів доларів", - підкреслив керівник фракції "Народний фронт"

Бурбак також наголосив, що 2017 рік  останній для проведення ефективних реформ. Оскільки наступний буде використаний популістами для численних передвиборчих обіцянок.

"Закликаю всіх в залі об’єднатись, щоб виконати історичну місію парламенту – розбудову європейської незалежної держави", - звернувся до колег Максим  Бурбак.

1