Бурбак ініціюватиме висловлення недовіри голові облради Гайничеру

Бурбак ініціюватиме висловлення недовіри голові облради Гайничеру

05.06.2012, 22:50

Проект рішення щодо недовіри голові Чернівецької обласної ради Михайлові Гайничеру у встановленому законом порядку зареєстрував голова фракції "Фронту Змін" в облраді Максим Бурбак. Як передає кореспондент BukNEWS, про це він повідомив журналістам на прес-конференції у вівторок, 5 червня. Він також висловив сподівання, що лідер фракції ВО "Свобода" Назар Горук так само доведе до кінця ініціативу своїх депутатів щодо голосування з питання недовіри губернатору Папієву. А отже зареєструє відповідний проект рішення у встановленому законом порядку.

Підстав для такого рішення, більш ніж достатньо, переконаний голова Чернівецької обласної організації "Фронту Змін".

"Гайнічеру не знав, що треба проводити погоджувальні ради голів фракцій, які завжди проводили покійний Ватаманюк, Маніліч. Там ми обговорювали весь порядок денний майбутнього пленарного засідання. На нашу вимогу таку раду все-таки призначили, але на той  час, коли представники опозиційних фракцій були задіяні у пікетуванні обласної ради, де протестували проти мовної політики у державі та реорганізації книгарень і просто фізично не могли брати в ній участь".

"До порядку денного останньої сесії напхали понад 80 питання, замість того, щоб частіше збирати депутатів на сесії і грунтовно розглядати не більше 20 питань, які турбують буковинців. Навіть згідно з чинним регламентом, на розгляд кожного питання порядку денного передбачається виділення не менше 15-17 хв. Сумуйте цей час для розгляду всіх 83 питань порядку денного і тоді одразу стане ясно, чи хоче виконавча влада, щоб депутати справді всебічно опрацьовували важливі питання життєдіяльності області, чи тільки імітує народовладдя. Таке маніпулювання можливе також через низьку професійну підготовку чинного голови Чернівецької обласної ради".

"В області відбулася узурпація інструменту народовладдя, яким є обласна рада, представниками однієї політичної сили -  Партією регіонів і її "тушками". Ця більшість проштовхує тільки вигідні їй питання, а пропозиції опозиції ігнорує. За одну сесію розбазарили всі надра Буковини. Але замість грунтовного пояснення, що з цього матиме область, депутатам довелося задовольнитися лише словами губернатора, що "це ще, виявляється, ми повинні дякувати, що у нас забрали наші надра".

Понаприймали таких рішень, що тепер нам роками доведеться їх розгрібати. Адже після 28 жовтня цієї влади тут вже не буде".

1


КОМЕНТАРІ (2)

Всі надра області (як і всю власність м. Чернівців) - ЯЦЕНЮКУ!

avatar

ФЗ

05 червня 2012 18:45

Гайнічеру явний підлабузник! Але у підлабузників сьогодні більшість в облраді.

avatar

Чернівчанин

06 червня 2012 10:15