Бурбак і Федорук розкритикували 'Батьківщину', яка хоче залишити громади на правах рабів

Бурбак і Федорук розкритикували "Батьківщину", яка хоче залишити громади на правах рабів

07.12.2016, 18:13

До Дня місцевого самоврядування парламент підготував поганий "подарунок" місцевим територіальним громадам, проваливши у вівторок законопроект, який передбачав об'єднання територіальних громад в межах різних районів.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журналістами в кулуарах  парламенту.

"Позиція "Батьківщини" була очікувана, вони робили все, щоб згорнути таку потрібну реформу. Вони на трибуні рвуть за це сорочку, але в сесійній залі жодного голосу не дали за такі потрібні законопроекти. Вважаю це плювком в обличчя територіальних громад, особливо напередодні місцевих виборів, які будуть проходити 11 та 18 грудня", - наголосив Максим Бурбак.

"Це фарс. Вони критикують зміни, кажуть, що це не децентралізація, а централізація, натомість на кожному окрузі у них зареєстровані депутати", - повідомив народний депутат.

"Здивувала позиція "Самопомочі", які себе позиціонують як захисники місцевого самоврядування, натомість жодного голосу ні "Самопоміч", ні "Батьківщина" не дали.  Вони зірвали ці законопроекти",- заявив керівник фракції "Народний фронт". 

Він також наголосив, що сьогодні в порядку денному також стоять законопроекти на підтримку місцевого самоврядування. Однак, депутатів цих фракцій немає на робочому місці.

"Сьогодні ми бачимо, що депутатів цих фракцій також немає в сесійній залі, вони не будуть голосувати за ці законопроекти. Це поганий "подарунок" Верховної Ради до Дня місцевого самоврядування", - підкреслив Бурбак.

"Я впевнений, що об'єднання громад, реформу по децентралізації не зупинити. Громади, які наважилися минулого року на цей експеримент, отримали достатньо фінансування. Наприклад, Великокучурівська громада, Сторожинецький район Чернівецької області, отримала 7 млн.  грн. на інфраструктурні проекти і в цьому році зробила дороги, яких не було 25 років. Такі позитивні  приклади будуть переконувати громади йти по шляху до об'єднання", - зазначив Максим Бурбак.

Парламентські фракції "Батьківщина" та "Самопоміч" лише називають себе демократичними, а насправді перешкоджають проведенню реформ у державі.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Федорук, коментуючи провалення голосування законопроекту щодо зміни меж районів.

За його словами, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад"  є надзвичайно важливим для декількох сотень громад і, за словами фахівців, зачіпає інтереси сотень тисяч людей.

"На жаль, через політиканство – я не можу назвати це іншим словом - виявилось, що у Верховній Раді є фракції, які, називаючи себе демократичними, а насправді роблять усе, щоб знищити всякі реформи", - заявив Микола Федорук.

"Яскравим прикладом такої поведінки є фракція "Батьківщина", яка хоче залишити села на правах рабів, щоб вони за кожним рішенням зверталися до "хазяїв", до керівників, а громади були на правах рабів. Це є неприпустимим, і виборці повинні знати про це", - наголосив він.

"Дивує також позиція фракції, яка нібито представляє інтереси самоврядування – це "Самопоміч", яка сьогодні в повному складні відсутня в залі засідань Верховної Ради, хоча вона має бути першою зацікавленою в ухваленні даного законопроекту. Я звертався до Андрія Садового, говорив з керівництвом "Самопомочі" про важливість голосування за проекти, що стосуються самоврядування. Але, на жаль, вони цього не зробили, а вкотре показали, що вони не є фракцією, яка втілює принципи самоврядування в життя", - підсумував представник "Народного фронту".

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бурбак вже насамоврядовував буковинські ліси і контрабандні коридори на кордоні з Румунією!))) Злодій!!!!

avatar

Людмила Дудченко

07 грудня 2016 17:06

це ви пидори зробили з нас   всех РАБИВ  Александр бог все бачить 

avatar

Кправда

07 грудня 2016 20:51