Бурбак досі виконує передвиборчі обіцянки регіонала Артема Семенюка

Бурбак досі виконує передвиборчі обіцянки регіонала Артема Семенюка

14.10.2016, 22:37

Народний депутат України Максим Бурбак є прихильником фінансування тільки тих об'єктів, які реально можна здати в експлуатацію, а не довгобудів. П'ять мільйонів гривень, які змінами до бюджету передбачено для депутатів-мажоритарників, він свідомо спрямував у добудову  навчально-виховного закладу у Колінківцях, де за нього проголосувала найменша кількість виборців. 

-          Коли мені закидають, що я мало даю грошей на свій округ, то я запитую: ваші родичі літають до Києва літаком? Коли буде погано і потрібно буде терміново потрапити до Києва потрібен буде літак? А жоден іноземний інвестор не прийде сюди, поки нема авіаційного сполучення. Просто забудьте. Певно, це теж дотичне до мого округу, - каже Максим Бурбак. 

- Скажу більше: я прихильник того, щоб фінансувати ті об’єкти, які здаються. Не довгобуди! Зараз ми проголосували зміни до Бюджету 2016 року. Виділені для депутатів 5 мільйонів я свідомо спрямував у добудову  навчально-виховного закладу у Колінківцях, де за мене дали найменше голосів. Там де Тьома (Артем Семенюк – колишній народний депутат від Партії регіонів)  обіцяв. Минулого року ми зробили там вікна, дах. А тепер додаю 5 мільйонів на об’єкт під здачу. Це є що показати.

- А розповідати мені, що я повинен проводити вуличне світло у селі. Я не буду цього робити. Після бюджетної децентралізації у сільських голів достатньо можливостей залучити понадпланові надходження в місцеві бюджети. Всі договори на землю зареєстровані і сплачують 250 грн.? Податок на нерухомість ввели? Теж ні! Горілка, яка продається у генделику, з акцизом? Ні! А що ви від мене хочете? У вас в руках всі інструменти. Натомість чую: ти маєш нам дати! Ні!

 -          Минулого тижня пройшла сесія районної ради, після якої до мене звернулася представниця лікарні з питанням, чому їм зменшили фінансування, іншими. Довелося пояснювати, що зараз лікарню доганяє недолуга політика Василя Козака за останні п’ять років. По-перше, будівництво лікарні, яка в такому вигляді, як її збудовано, неефективна. Чотири поверхи, які ще навіть не здані до кінця в експлуатацію.  Друге – добудова клубу. І тепер коли всі витрати на комуналку освіти і охорони здоров’я ляжуть на місцеві бюджети, то весь район буде працювати на опалення цих двох будівель. Третє, а чому ви не говорите, що зробив Козак три роки тому, коли знищив Новодністровську лікарню. Тепер, щоб народжувати, люди їдуть на вінницьку сторону.

 -          Громади об’єдналися з Новодністровськом, депутатський корпус виконав свою функцію на п’ять, вони створили цю громаду: виносили, виходили і зробили… А чому ви зараз забираєте у них можливість лікувати членів своєї громади у власній лікарні?

 -          Натомість ви переживаєте зараз тільки про себе. Недостатня кількість людей, які звертаються по допомогу в лікарню, оголошено про скорочення ліжок і скорочення посад. Ми ж не з Місяця впали і знаємо, як часто потрапляють на посади в лікарні. Тепер за це хтось має відповідати.

 -          І такі конфлікти будуть по всій області… Треба сідати і домовлятися з громадою, яка отримає субвенцію на лікування. А  не вимагати….

1


КОМЕНТАРІ (1)

вом мудак що верзе ? Страшно стало ? Чекай у тебе все ще попереду

avatar

Ох

15 жовтня 2016 17:53