Парламент зняв перешкоди для перших виборів у Новодністровській ОТГ (оновлено о 17.37+ВІДЕО)

Парламент зняв перешкоди для перших виборів у Новодністровській ОТГ (оновлено о 17.37+ВІДЕО)

03.04.2018, 15:37

Сьогодні у Верховній Раді України буде надважливе голосування за Закон N6466 про добровільне приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення.

Про це повідомив голова парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак. 

- Переконаний, голосування буде позитивним, - висловив переконання парламентар. -  І Новодністровська ОТГ нарешті проведе перші вибори. Це буде нашим спільним здобутком з впровадження реформи в Сокирянському районі, та й у всій Чернівецькій області. Але турбує наступна сумна статистика, яка пересвідчує тотальне гальмування реформи в нашій області. Ось вам і результат «титанічних» зусиль Чернівецької облради, управління з децентралізації облради, голови Івана Мунтяна та всіх інших зацікавлених в гальмуванні реформи децентралізації в нашій області. З 4-го місця ми скотились на 3-є місце з кінця. Поки вони не втручались зі своїми цінними порадами, які ретранслюються козачатами з Сокирян, все було добре. Переконаний 5 квітня на нараді по імплементації реформи за участі Премє‘ра Володимира Гройсмана у Вінниці це питання буде предметом ретельного обговорення з певними висновками. Я свої висновки вже зробив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька область скотилася на останні місця з імплементації реформи децентралізації. Бурбак прогнозує висновки від Гройсмана

Згодом парламентар Максим Бурбак повідомив таке:

- Велика справа фракції Народний Фронт ! Парламент підтримав закон 6466 про добровільне об'єднання територіальних громад, яким дозволяється добровільне приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. Серед авторів наші колеги Микола Федорук та Олена Лєдовських. 47 міст обласного значення та 25 млн громадян підпадають під дію закону. Тепер слово за ними. 268 голосів за! Вітаю громади з новими можливостями. Новодністровській ОТГ бути! Реформу не спинити! Далі буде ...

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пан Бурбак як один із ініціаторів цього законопроекту може пояснити мені і людям,вибори в Новодністровській ОТГ всетаки будуть чи  ні?

Бо пішло дуже багато маніпуляції і кривотолків,особливо стурбовані депутати і сільські голови.

В законі прописано,що приєднуються без виборів ті селищні ради які саморозпустяться,після 1 травня 2018 року!

А як мають приєднуватися ті села які рішення про обєднання прийняли до закону і чекали виборів і свого представництва в новоствореній ОТГ?!

 

avatar

Олег,депутат,Новодністровськ

03 квітня 2018 20:26