Булочка буковинцям від Вікторії Нуланд

Булочка буковинцям від Вікторії Нуланд

11.12.2013, 19:42

Булочку від Вікторії Нуланд скуштував депутат Чернівецької облради (фракція «За Батьківщину!») Олександр Пуршага, який разом з чернівецькими активістами провів уже кілька днів і ночей на Майдані.

«До нашого намету з позначкою «Чернівці» підійшла з невеликою групою супроводжуючих гарна, просто вдягнена жінка, пропонувала нам випічку і запрошувала пригощатися англійською мовою. Ми зрозуміли, хто це, було приємно від цієї демонстрації підтримки, - розповідає Олександр Пуршага.

- Наш намет розташований недалеко від входу до Будинку профспілок. Нічний штурм тут розпочався близько першої ночі і тривав майже до восьмої ранку. Це все відбувалося на наших очах, буквально в семи метрах від нас. Сьогодні не били, але дуже сильно тиснули щитами, відтискали буквально по крокові. Вночі ніхто не спав, піднялися навіть ті, хто вже геть виснажені. Часто відбуваються провокації, сьогодні ми знешкодили одного провокатора, який з-поміж мітингувальників кидав петарди в «беркут». Ми йому не дозволили.

Десь з третьої години ночі почали прибувати кияни. Розповідали, що таксисти цієї ночі підвозили їх до Майдану безкоштовно.

Цілу ніч з нами на барикадах були Гриценко і Парубій. Всю ніч на сцені була Руслана, навколо сцени – жінки. Чоловіки тримали оборону. Вистояли!»

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова Чернівецької облорганізації ВО "Баткьівщина" Іван Мунтян, у чернівецькому наметі на Майдані офіційно зареєструвалися понад півтисячі буковинців. За словами лідера "Батьківщини" на Буковині, у столиці почергово знаходяться представники двох районних організацій партії. Хоча насправді буковинців у на столичному майдані, звісно, значно більше. 

1