Булави, обручі, м'ячі, скакалки, стрічки і ... вокал

Булави, обручі, м'ячі, скакалки, стрічки і ... вокал

12.01.2015, 14:20

Тих епітетів, що випадають на адресу дівчат з художньої гімнастики, мабуть, і справді важко злічити. Однак, ці спортсменки щоразу вражають, спонукають захоплюватись їхніми граціозними виступами на гімнастичному килимі.

Спершу ця смуглява дівчинка якось ніяково переступила поріг кабінету, тихенько присіла поряд з мамою на стілець і сором'язливо опустила очі. У ту мить здалося, що навряд чи я зможу з неї витягнути бодай кілька слів, аби мати про неї певну уяву. Та варто було задати перше простеньке запитання, як дев'ятирічна Аліна Писарюк враз ожила, почала відповідати так впевнено, цілком по-дорослому обгрунтовувати логіку мислення, що мені тепер стало дещо ніяково за попередню думку.

Із своїх 9 років Аліна — учениця Коровійської ЗОШ — 4 займається у відділенні художньої гімнастики Чернівецької ДЮСШ №1 (тренер Анна Михайлова). І не просто займається, а завдяки неабиякій працелюбності, відточування десятки разів кожної вправи із обручями, скакалками, м'ячем, стрічкою виступала на багатьох турнірах у Чернівцях, Вінниці, Кам'янець-Подільському, Києві. Аліна твердо привабила симпатії суддів, прихильність глядачів і зуміла завоювати 9 медалей, різні грамоти та дипломи за призові місця, у тому числі і перше. Зокрема, на останніх змаганнях 3 листопада у Хмельницькому серед 17 дівчаток 2005 року народження посіла другу сходинку.

— А якже навчання у школі? — спитав в Аліни.

— Та нічого, встигаю бути відмінницею, — посміхнулась у відповідь дівчинка.

— Крім того, — додала матір Лілія Михайлівна, — дочка двічі виборола перші місця на конкурсах з української мови імені Петра Яцика. А ще сама наполягла, аби ми, батьки, посприяли їй займатись також вокалом. Знаєте, за словами викладачів, теж має добрі успіхи.

Ось така вона, безсумнівно багатогранно обдарована дівчинка. Тож нехай і надалі у житті Аліна має благословення від Бога.

Василь ГЕЙНІШ.

Фото Петра Митранюка та із сімейного альбому.

1