Буковину відвідала міністр румунів звідусіль Наталія-Елена Інтотеро

Буковину відвідала міністр румунів звідусіль Наталія-Елена Інтотеро

02.03.2018, 18:46
02 березня на Буковині  перебувала Міністр румунів звідусіль Уряду Румунії пані Наталя-Елена Інтотеро, яка прибула до Чернівецької області разом з представниками іноземної делегації.
 
Пані Міністр повідомила, що це її перший закордонний візит на Буковину, зважаючи лише на місячне перебування на призначеній посаді, та запевнила у важливості для неї питання збереження мови та культури румунів звідусіль. «Щиро вдячна Вам за тісну співпрацю з представниками дипломатичних установ Румунії та товариствами румунської культури у Чернівецькій області. Переконана: в цей непростий період на Сході України шляхом діалогу можливо вирішити всі проблемні питання», - зазначила пані Наталія-Елена Інтотеро.
 
Вона також зауважила, що Румунія й надалі підтримуватиме територіальну цілісність України та її прагнення до імплементації Асоціації з ЄС. Адже Румунія першою ратифікувала Угоду про Асоціацію України з ЄС, пані Міністр мала за честь оголосити це рішення.
 
Відтак  міністр у справах румунів звідусіль пані Наталія-Елена Інтотеро поклала квіти до пам’ятників Міхаю Емінеску і Тарасу Шевченкові.
 
За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.
 
1