Буковинців забезпечили безкоштовними ліками на 11 мільйонів

Буковинців забезпечили безкоштовними ліками на 11 мільйонів

14.04.2017, 01:38

Як поінформував Олександр Фищук, фінансовий ресурс в сумі 11672,6 тис. грн. область отримала,здійснено розподіл видатків між районними, міськими (міст обласного значення) бюджетами та бюджетами ОТГ (Вашківецька та Глибоцька ОТГ) пропорційно до кількості облікованих на відповідній території хворих сумарно по трьом нозологічним напрямкам.

«Станом на 12 квітня 2017 року укладено 21 угоду з суб’єктами господарювання, планується укласти додатково ще 19 угод. В Чернівецькій області ліки по рецептам згідно програми «Доступні ліки» в аптечній мережі реалізовуються. В краї проводиться відповідна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, будемо посилювати її»,- зазначив посадовець.

«Вважаємо за необхідне збільшити області на 40% фінансовий ресурс до тієї суми, що вже отримали», - додав керівник виконавчої влади краю, звертаючись до  Прем’єр-міністра.

ДОВІДКОВО:

Урядова програма «Доступні ліки» передбачає виділення безкоштовних ліків проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми для хронічно хворих. На відповідну програму Уряд передбачив 500 млн. грн., при необхідності, Прем’єр запевнив, що фінансовий ресурс буде збільшено.

Як повідомили в міському управлінні охорони здоров'я, визначено перелік аптечних закладів м. Чернівців, з якими укладено договори на відпуск лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму у 2017 році.

Зокрема, це:

КМУ «Міська поліклініка № 1»
- ТОВ «МФФ Вако»
- - ПП «Гармонія - 2000»

КМУ «Міська поліклініка № 2»
- ТОВ «Фармацевтична фірма «Центр-Буковина»
- ПП «Гармонія - 2000»

КМУ «Міська поліклініка № 3»
- ТОВ «СадГор»
- ТОВ «МФФ Вако»
- ТОВ «3І»

КМУ «Міська поліклініка № 5»
- ТзОВ «Маркет Універсал ЛТД»

КМУ «Міська дитяча поліклініка»
- ТОВ «МФФ Вако»

КМУ ЦПМСД «Роша» 
- ТОВ «МФФ Вако»
- ТОВ «Фармацевтична фірма «Центр-Буковина»

КМУ ЦПМСД «Садгора» 
- ТОВ «Фармацевтична фірма «Центр-Буковина»
- ТОВ «МФФ Вако»
- ТОВ «3І»

У програмі «Доступні ліки», Міністерством охорони здоров'я України ЗАТВЕРДЖЕНО 157 торгових найменувань препаратів. Держава повністю компенсує вартість 23 препаратів. За інші ліки з переліку, пацієнт доплачує в середньому 10-30 % вартості.

1