Буковинців з білбордів лякають тюрмою за контрабанду цигарок

Буковинців з білбордів лякають тюрмою за контрабанду цигарок

11.07.2016, 21:10

Стартувала інформаційна кампанія Philip Morris Ukraine про кримінальне покарання за контрабанду сигарет до країн ЄС

 На початку липня 2016 року компанія Philip Morris Ukraine запустила проект із інформування українців про покарання за контрабанду сигарет до країн ЄС. Протягом липня та серпня у прикордонних Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях буде розміщено понад 100 білбордів із попередженням про кримінальну відповідальність за це правопорушення.

 За інформацією Європейського офісу з попередження шахрайства OLAF, у 2015 році в Європейському Союзі було конфісковано 619 млн штук контрабандних сигарет.

 Чинне українське законодавство передбачає лише адміністративну відповідальність за нелегальний вивіз сигарет, тому громадяни України не завжди обізнані про те, наскільки серйозне покарання передбачено за цей злочин у країнах ЄС.

 Водночас, законодавства держав, що межують із Україною, передбачають значні тюремні терміни за контрабанду сигарет: до трьох років ув'язнення в Угорщині і Словаччині, до п'яти років у Польщі та до семи років тюремного ув'язнення в Румунії.

 «Ми, як міжнародна компанія, несемо серйозні втрати, коли сигарети з країн із низькими цінами незаконно потрапляють на інші ринки та конкурують там із легальними сигаретами. Тому Philip Morris Ukraine докладає значних зусиль для недопущення перетікання сигарет в нелегальні канали збуту. Однак зусиль самих лише виробників та правоохоронців недостатньо. Інформування громадян про реальну небезпеку контрабанди сигарет, запобігання байдужому, а іноді навіть і толерантному ставленню до цього злочину є важливим завданням», - зазначив Олексій Калиніченко, менеджер зі зв'язків із урядовими організаціями Philip Morris Ukraine. – «Зараз на розгляді у Верховній Раді України знаходяться два законопроекти, які передбачають введення кримінальної відповідальності за контрабанду сигарет. Ми підтримуємо ці законопроекти та сподіваємося на їх швидке ухвалення».

 Протидія незаконній торгівлі тютюновими виробами є одним із пріоритетів Philip Morris International (PMI). Компанія реалізує цілу низку ініціатив із контролю власного ланцюга постачання, взаємодії з профільними державними органами та підтримки міжнародних протоколів щодо протидії незаконній торгівлі. У червні 2016 PMI оголосила про додаткову глобальну ініціативу "PMI IMPACT", покликану сприяти боротьбі з контрабандою та пов'язаними з нею злочинами.

 Довідка про компанію

 Philip Morris International (PMI) вийшла на український ринок у 1994 році. На сьогодні компанія має сучасну фабрику в Харкові, де виробляється низка локальних і міжнародних брендів як для українського, так і для зарубіжних ринків. У 2016 році Україна стала однією з перших країн, де PMI представила свій революційний продукт iQOS™, створений на основі інноваційної технології HEAT-NOT-BURN™. Докладніша інформація про цю технологію доступна за посиланнями www.pmiscience.com і www.iqos.com.ua.

 Philip Morris представлена ??в Україні двома юридичними особами - ПрАТ «Філіп Морріс Україна» і ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистрибьюшн», де загалом працюють понад 1300 співробітників.

 ПрАТ «Філіп Морріс Україна» є провідним гравцем тютюнового ринку України і одним із найбільших платників податків до державного і місцевих бюджетів. Загальна сума податків, сплачених у 2015 році, склала 8,9 млрд грн.

 Компанію було визнано Кращим роботодавцем в Україні (Top Employer Ukraine) та Кращим роботодавцем в Європі (Top Employer Europe) у 2016 році за оцінкою Міжнародного інституту кращих роботодавців (International Top Employers Institute).

1


КОМЕНТАРІ (1)

Стосовно україно-румунської ділянки кордону на Буковині , Філіп Морріс може сміливо звертатись з претензіями до смотрящєго по контрабанді- Бурбака.

avatar

Митник

11 липня 2016 19:14