Буковинцям, які несли вогонь Московської Олімпіади-80 дорогами України, невідомі пропонують продати історичний факел

Буковинцям, які несли вогонь Московської Олімпіади-80 дорогами України, невідомі пропонують продати історичний факел

27.02.2019, 21:07

ПОКИДЬКИ ВІД ОЛІМПІЙСЬКОГО ВОГНЮ…

Неймовірно але факт: на учасників несення Олімпійського вогню Московської Олімпіади-80 все частіше виходять «з пропозиціями» невідомі особи, пропонуючи конкретні суми за факел.

І на мене вийшов один із таких покидьків, що вкрай спантеличило. Особа, з якою ніколи не був знайомий, а тим паче не спілкувався, раптом подзвонила і запропонувала конкретні гроші. Та перш, ніж з’ясувати, хто дав інформацію, телефон і адресу, запитав, за скільки ж прицінюєшся?

  • 10-12 тисяч євро. Конкретніше сторгуємось під час зустрічі…

Такі, з дозволу сказати, пропозиції час від часу отримує ще ряд моїх колег по спорту, з якими я проносив Олімпійський вогонь дорогами краю. Значить, від когось є конкретна інформація, є конкретна схема, як заволодіти (можливо й в кримінальний спосіб) реліквією, яка не продається і не має ціни у жодному світовому еквіваленті. Особисто сподіваюся, що жоден з моїх колег, з якими того 1980 року випала честь нести факел Олімпійського Вогню, не клюне на кримінальні приваби хакерів від цієї святині. Та ще й докладуть зусиль аби виявити негідників. Це треба зробити спільними зусиллями, бо ця гидота на все здатна, враховуючи, що сьогодні для криміналу закони не писані.

Святиню у вигляді факелу Олімпійського вогню треба зберегти і як пам’ять про історичну мить у житті держави, кожного, кому доручили пронести його дорогами України. Бо така мить навіть для держави випадає на століття, а скоріш за все ще й триваліший строк.

Іван Агатій,

учасник несення Олімпійського вогню

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині ветеранів спорту вшановують за поняттями

 

1