Буковинця, який спричинив смертельне ДТП, взято під варту

Буковинця, який спричинив смертельне ДТП, взято під варту

07.11.2017, 18:04

 На смерть збивши 19-річну дівчину на пішохідному переході 4 листопада, водій мікроавтобуса втік з місця пригоди та переховувався від правоохоронних органів.

На пошуки водія-втікача було орієнтовано весь особовий склад обласного управління Нацполіції та громадськість краю. Поліцейські створили всі умови для того, щоб порушник не зміг покинути територію Буковини.

7 листопада 39-річний водій мікроавтобуса прийшов до Шевченківського відділення поліції та зізнався у скоєному. Чоловікові оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі триває досудове розслідування у даному кримінальному провадженні та вирішується питання щодо обрання водію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Прокуратурою Чернівецької області  затверджено підозру 39-річному жителю с. Чагор Глибоцького району, який 4 листопада будучи позбавленим права на керування транспортними засобами, керуючи мікроавтобусом марки «Mercedes-Benz Vito» скоїв наїзд на 19-річну дівчину, що переходила проїзну частину дороги в межах пішохідного переходу по проспекту Незалежності в м. Чернівці.

Від отриманих травм дівчина померла на місці автопригоди, а зловмисник втік з місця скоєння злочину, та переховувався від слідства з моменту скоєння злочину до вівторка 7 листопада.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та у Шевченківському районному суді м. Чернівці йому обиратимуть запобіжний захід.

Шевченківський районний суд м. Чернівці розглянув клопотання прокуратури області про обрання запобіжного заходу винуватцю смертельної дорожньо-транспортної пригоди, що відбулась 4 листопада по проспекту Незалежності в Чернівцях.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави, - повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

1