Буковинці взяли участь у смолоскипній ході у Києві, присвяченій річниці з дня народження Степана Бандери

Буковинці взяли участь у смолоскипній ході у Києві, присвяченій річниці з дня народження Степана Бандери

02.01.2018, 21:11
   Тисячі українських патріотів пройшли 1 січня 2018 року Києвом від пам'ятника Шевченкові вулицею Володимирською, Бульваром Шевченка, Хрещатиком до Майдану Незалежності. Попереду колони несли портрет Степана Бандери та плакат із гаслом цьогорічного маршу: "За славу Героїв! За майбутнє дітей!". Серед учасників ходи були й мешканці Чернівецької області. 
 
     Марш присвячений 109-ій річниці від дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери. Акцію спільно провели активісти ВО "Свобода", "Правого сектора", "Національного корпусу", ДУК, ОУН, КУН, "Сокола" та інших націоналістичних організацій. Серед присутніх були представники керівництва організацій-учасниць, герої московсько-української війни, депутати, молодь, яка несла смолоскипи. Зокрема, в акції взяв участь народний артист України, народний депутат VII скликання Богдан Бенюк.
 
    Учасник маршу з Чернівців Андрій Алтухов повідомив, що серед  учасників ходи були також буковинці.  
 
     На Майдані Незалежності учасники смолоскипної ходи провели мітинг. У виступах учасники говорили про роль Степана Бандери в боротьбі за волю України, вплив його постаті на сучасну ситуацію в державіСаме ці слова особливо запам’яталися учасникам маршу з Буковини.
 
       За матеріалами прес-служби Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"
1